18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Seyhan'da 'Hayır Çarşısı' hizmete açıldı

Göreve geldiğinde Seyhan Belediyesi’nde "Hayır" sözünü yasakladığını, bugün de "Hayır"’ı kültürel ve sosyal anlamda kullanarak hizmeti amaçladıklarını ifade eden Başkan Öztürk, dünyada zengin ile fakirin arasındaki gelir farkının giderek açıldığına da dikkat çekerek, "Bugün dünyada yüzde 20 en zengin ile yüzde 20 en fakir arasındaki fark 60 kat. Gelişmiş toplumların temelinde sosyal ve adalet kavramının iyi anlaşılmasının etkisi çok büyüktür. Adana’da da gelir dağılımı çok adaletsiz. Biz insan merkezli adalet eksenli hizmet amaçlıyoruz. Bu hizmetle köprü görevi yapıyoruz. Atatürk Caddesi’nde, Turgut Özal Bulvarı’nda, Güzelyalı’da oturanların mutluluğu, kenar muhitlerde yaşayanların huzuruna bağlıdır. Bunun için işadamlarımızın hayır yapmasını istiyoruz" dedi.

Giyecek eşyasından sonra doktor kontrolünde ilaç toplama kampanyası da başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Öztürk, hayır yapacakların Seyhan Belediyesi’nin 444 01 91 No’lu telefonunu arayarak bilgi alabileceklerini belirtirken, toplanan eşyaların önce yıkanıp, kurutulup, ütülendikten sonra Hayır Çarşısı’na konularak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını da kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, açılışa katılarak Başkan Öztürk’e destek verirken, Adana’nın sürekli fakir göçü alan, zengini de batıya kaçan bir şehir olduğuna dikkat çekerek "Biz başarılı hizmetin yanındayız. Başkan Öztürk’ün de böyle hizmetler yaptıkça en yakınında yer alacağız. Adana’nın sosyoekonomik yapısı ortada. İklim ve coğrafi yapısı nedeniyle sürekli fakir göçü alıyoruz. Şehirde yaşayanlar arasında gelir dağılımı arasında çok büyük aralık var. Adana’da çok zengin ve çok fakir de var. Bu açıdan yayla ve tatil dönüşü gardıroplarında yer sıkıntısı yaşayan hayırseverlerin kullanmadıkları eşyaları fakirlere dağıtılmak üzere Hayır Çarşısı’na vermelerini bekliyorum" diye konuştu.

iha-seyhan
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 14:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?