18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Seyhan'da 'Temiz gıda' denetimi

Seyhan İlçe Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde, bazı işyerlerinin hijyen şartlarını taşımamasının ötesinde, salata malzemelerinin tuvalet lavabolarında yıkandığı tespit edildi. Belediye Başkanı Azim Öztürk, esnafı ikaz ederek temizlik şartlarının denetim korkusu ile değil, halkın sağlığının dikkate alınarak yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Seyhan Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı kırmızı ve beyaz et satış noktalarına yönelik denetimleri sürüyor. Bu kapsamda devam eden çalışmalarda ’döner ve tavuk’ satan işyerleri yakın takibe alındı. "Temiz Gıda" adı verilen denetimlere zabıta, sağlık ve veteriner müdürleri bizzat katıldı. Yapılan denetimlerde, bazı işyerlerinin özellikle mutfak bölümünde temizlik ve hijyen konusunda gerekli şartları taşımadığı görüldü.

Vatandaşların da ilgi gösterdiği denetimlerde görevlileri hayrete düşüren görüntülere rastlandı. Et ve tavuktan döner hazırlayıp satan işyerlerinin mutfaklarında yıkanması gereken salata malzemelerinin tuvalet lavabolarında yıkandığı tespit edildi. İstenen temizlik şartlarına uymayan işyerleri ikaz edildi. Bazı gıda maddelerinden alınan numuneler ise İl Hıfzısıhha Müdürlüğü’ne gönderildi. Buradan gelecek raporlar doğrultusunda yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi. Çalışmalarda umumi temizliğe uymayan işyerlerinin tespitinin yanında, ruhsatsız çalışanların işyerlerinin varlığı da dikkat çekti.

Belediye Başkanı Azim Öztürk, gıda üreten ve satan işyerlerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, "Gıda denetimleri ihmal edilmemesi gereken görevlerimizdendir. Bu konudaki hassasiyetimizi yaptığımız çalışmalarla ortaya koyduk. İşyerlerinin de bundan böyle hijyen konusunda yeterli titizliği göstermesi gerekmektedir. Bu tip işyerlerinde temizlik şartları ’belediye denetimi’ için değil, hakikaten vatandaşlarımızın sağlığı düşünülerek gözetilmelidir" dedi.

seyhan
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 10:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?