19
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Seyhan'da uluslararası satranç turnuvası başlıyor

Satranç İl Temsilcisi Menderes Çoban ile Adana Satranç Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri’ni makamında kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi alan Seyhan Belediye Başkanı Öztürk, belediye olarak mevcut tesislere sahip çıkma anlamında yeni bir çalışma başlattıklarını, bu doğrultuda Taşköprü yanındaki Adana Satranç Merkezi’ne resmiyet kazandıracaklarını belirtti. Başkan Öztürk, Adana Satranç Merkezi’ne 100. Yıl Mahallesi’nde daha geniş bir yer vereceklerini belirtirken, "Eğitime nasıl yüzde 100 destek veriyorsak, satranca da aynı şekilde destek vereceğiz. Adana’nın kurtuluş günü olan 5 Ocak’ta uluslararası bir satranç turnuvası düzenleyeceğiz. İlk etapta da ulusal düzeyde bir turnuva yapacağız. Bu işin organizesini sizler, desteğini de biz sağlayacağız. Adana artık satrançla da sesini yükseltecek" dedi.
Satranç İl Temsilcisi Menderes Çoban da, Başkan Öztürk’e bir talep dosyası verirken, Adana’nın satrançta futboldan önde olduğunu öne sürdü. Menderes Çoban, "Adana’da bugün 500 okulda satranç ders olarak veriliyor. Bugün sokağa çıksak 10-15 bin satrançsever buluruz. Satranç merkezinin Seyhan Belediyesi’ne maliyeti sıfır. Mevcut yerimiz çok daha kullanışlıydı. Yeni yere taşınmamız zor olacak" diye konuştu.

Çoban, Adana’da halen 14 satranç kulübü bulunduğunu, Seyhan Belediyesi’nin desteğiyle 5 kategoride Türkiye’de ilk kez yerel lig kurabileceklerini de kaydetti. Çoban, ziyaret sonrası Başkan Öztürk’e bir satranç takımı hediye etti.

Bu arada, Başkan Öztürk, Çukurova Üniversitesi’nden (ÇÜ) çok yakında bir profesör ve iki doçenti danışman olarak Seyhan Belediyesi’ne, YÖK’un 38. maddesine uygun olarak transfer edeceklerini belirtirken, bunlardan Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu’nun mali danışman, Doç. Dr. Aykut Gül’ün teknik işlerden sorumlu danışman, Doç. Dr. Azmi Yalçın’ın da yönetim ve organizasyon danışmanı olarak görevlendirilecek.

iha-seyhan
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 21:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa polat IP: 78.160.169.xxx Tarih : 16.01.2011 16:49:00

bende bu yarışmayı isterim