23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYHAN - ADANA

Seyhanlılar sineksiz bir yaz geçirecek

Seyhan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sinekle mücadele için ilçede ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Sinekle mücadele çalışmaları, bu dönem ekip ve makine parkı bakımından yüzde 600 oranında artırıldı. Seyhan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Ölmez, çalışma programında hedeflenenden daha ileride olduklarını belirterek, "200 bin hanenin tamamı ilaçlandı. 21’i yeni olmak üzere tüm mahallelerimiz tarandı. Özellikle ilçeye yeni bağlanan ve halen köy yaşantısını sürdüren hayvancılıkla uğraşılan bölgelerde ilaçlama çalışmasını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Bu dönemde Seyhan’ın sorumluk alanına giren yeni mahallelerinde göz önüne alınarak yapılan sinekle mücadele programında önceki yılların aksine daha bilimsel verilerle çalışmaya başlayan ekiplerin yıl başında yapılan programında önüne geçerek çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Seyhan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Ölmez, yapılan araştırmalarda Aralık–Ocak aylarında birçok apartmanın bodrumunda hem ergin sineğe, hem de çeşitli larval dönemde bol miktarda larvaya rastlandığını açıkladı.

Veteriner Müdürü Ölmez, bölgenin iklim koşullarının ve sivrisineğin yetişme özelliklerinin bilindiğinden larva mücadelesine Ocak ayında başlandığını kaydetti.

Seyhan Belediyesi Veteriner Müdürlüğü yetkilileri, sinekle mücadelede yapılan bilimsel çalışma metodlarını anlatırken, "Üreme odaklarının ortadan kaldırılması prensibine dayalı bu çalışmanın en önemli sonucu kesin çözüm üretmesidir" ifadesini kullandı. Bu çalışma kapsamında yapılan uygulamalar şöyle anlatıldı:

"Durgun suları akıtarak veya su birikintilerine sebep olan çukurları doldurmak suretiyle bu çalışmalar yapılacaktır. Açık alanlardaki üreme yerlerinde bu çalışmalar yapılırken, ev ve işyerlerinin bodrumlarındaki arızalardan kaynaklanan birikintileri önlemek için halk bilgilendirilecek, buna rağmen ihmal edildiği anlaşılırsa zabıta tedbirleri devreye sokulacaktır."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 15:13:20
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 10:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a semih bağan IP: 78.161.100.xxx Tarih : 15.08.2008 18:40:02

sinekler bizi cayır cayır ısırıyo böylemi mücadeleniz