20
Mayıs
2024
Pazertesi
SEYHAN - ADANA

Seyyarlar'dan Adana Belediyesi'ne protesto

5 Ocak Meydanı’nda bir araya gelen bir grup seyyar esnaf, zabıtanın artan baskısı yüzünden evlerine ekmek götüremez duruma düştüklerini belirterek, "Gücünüz garibanlara mı yetiyor? 13 Eylül’de okullar açılacak. Bizim de çoluk çocuğumuz var. Ailemize, çocuklarımıza kim bakacak? Madem öyle bize de sabit yer gösterilsin, ekmeğimizi kazanalım" dediler.


Mesut Tetik isimli ayakkabıcı da seyyar olmasına rağmen devlete ödediği verginin levhasını göstererek, "Hem benden vergi alıyor, hem yer göstermiyorlar. Böyle insafsızlık olur mu? Seyyar esnaf meselesine Mersin, Tarsus çoktan çözüm getirmiş. Herkese bir sabit yer verilmiş. Bizim de sabit yerimiz olursa sokağa çıkmaktan kurtuluruz" şeklinde konuştu.


Çay ocağı işleten Mehmet Emin Ektorun da, bir ayda iki kez malzemelerine el konulduğunu, buna rağmen borç bulup eşyalarını alarak işine devam ettiğini belirterek "Yapacak başka işimiz yok. Böyle çalışmaya mecburuz. Çok istiyorlarsa bize iş versinler, birlikte rahat edelim" diye konuştu. Seyyar satıcılar, daha sonra sessizce dağıldı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 15:45:07
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 17:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?