18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Traktörle oyun kötü bitti

Adana'da babasının, aküsü bittiği için bir haftadır çalıştırmadığı traktörü çalıştıran küçük kız, aniden hareket eden traktörle bahçe kapısına çarptı. Çöken kapının altında kalan kızın duyma ve konuşma engelli ablası ağır yaralandı.

Olay, merkez ilçe Seyhan'a bağlı Küçükdikili beldesindeki Çınarlı Mahallesi 25 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, anne ve babasının çalışmak için tarlaya giden S.Ç. (9), evlerinin avlusunda bulunan ve babasının aküsü bittiği için bir haftadan bu yana çalıştıramadığı traktörle oynamaya başladı.

Traktörün yağ çubuğunu çıkartıp kontağına sokan küçük kız, traktörü de çalıştırdı. Aracın aniden hareket etmesiyle paniğe kapılan kızın kullandığı araç bahçe kapısına çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle yerinden çıkan demir kapı, olay esnasında evlerinin önünde oynayan abla Sezgin Ç.'nin (12) üzerine devrildi.
Çıkan gürültü üzerine olay yerine gelen mahalle sakinleri, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Sıkıştığı yerden çıkartılarak ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldıran kızın sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. S.Ç., "Araç gitti kapıya vurdum. Ablama seslenip; 'Abla çekil' dedim ama beni duymadı ve kapının önünden de çekilmeyince, demir kapı üzerine düştü. Sonra amcamlar geldi. Ablamı ambulansla hastane götürdüler" dedi.

Amca Şehmuz Ç. de, bir hafta önce aracı 5 kişi ittiklerini ancak aküsü bittiği için çalıştıramadıklarını ifade ederek, "Nasıl çalıştı anlamadık. Biz o kadar denedik çalışmadı çocuklar oynarken çalışmış" diyerek, şaşkınlığını dile getirdi. Kazayla ilgili soruşturmaysa sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 17:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?