18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Ücretsiz yıkama merkezleri hizmette

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi fakir vatandaşlar ile lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olmak üzere iki ayrı ücretsiz çamaşır yıkama merkezini hizmete açtı.

Merkezlerden ilki, üniversite öğrencilerinin yoğun bulunduğu Beyazevler Mahallesi Barajyolu Caddesi’nde açıldı. Açılışa, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Abdullah Doğru ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Açılışta konuşan Seyhan Belediyesi Başkanı Azim Öztürk, Adana’da eğitim gören lise ve dengi okul ile üniversite öğrencilerinin çamaşır yıkama sorunlarını dikkate alarak böyle bir hizmeti başlattıklarını söyledi.

Öztürk, "Aydınlık yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğümüz gençlerimize büyük önem veriyoruz. Özellikle ailesinden uzak öğrencilerin çamaşır yıkama konusundaki zorluklarını da biliyoruz. Biz bu hizmeti sunarken, onlara zaman kazandırmayı da amaçladık. Ders çalışmak öğrencilerimizden, giysilerini yıkamak bizden" dedi.


Çamaşırhanenin deterjan giderlerinin sponsorlar tarafından karşılanacağını belirten Öztürk, kurutma hizmetinin de bir iş adamı tarafından karşılanacağını söyledi.


İçinde 7 yıkama, 3 tane de kurutma makinesi bulunan merkezdeki bütün hizmetler ücretsiz olarak sunulacak. Çamaşırları yıkanırken beklemeyi tercih eden öğrenciler, gazetelerini okurken çeşitli ikramlardan da yararlanacak. Şimdilik mesai gün ve saatleri içinde hizmet verecek olan merkez, talebe göre değişiklik yapacak. Bir defada en çok 3 kilogram çamaşır getirebilecek olan öğrenciler, merkezden bir ayda en çok 3 kez faydalanabilecek.

 Seyhan Belediyesi Çamaşır Yıkama Merkezi’nden yararlanacak öğrencilerin üyelik kaydı için öğrenci belgesi, öğrenci kimlik kartı, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah, yurt belgesi ya da kira sözleşmesi ile 2 adet fotoğrafla Seyhan Belediyesi’ne müracaat etmeleri gerekiyor.


Sadece fakir vatandaşlar için kurulan Hurmalı Mahallesi Bakımyurdu Caddesi üzerindeki diğer çamaşır yıkama merkezinden üyelik kaydı için de muhtaçlık belgesine ek olarak nüfus cüzdanı, ikametgah ve 2 adet fotoğrafın yeterli olacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 16:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?