27
Mayıs
2024
Pazertesi
SEYHAN - ADANA

Yetişkinler okuma-yazma öğrendi

Adana'da, "Temel Eğitim Programı" kapsamında yürütülen "Yetişkinlere Yönelik Yeni Okuma-Yazma Yöntem ve Teknikleri" konusunda eğitim gören Seyhan ve Yüreğir Halk Eğitim Merkezleri'nde görevli 22 sınıf ve branş öğretmenine sertifikaları törenle verildi. 

Öğretmenevi'nde düzenlenen törende konuşan kurs öğretmeni Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyip Duman, halk eğitim merkezlerinin önemine dikkat çekerek, "Halk eğitim, örgün eğitimden önce ele alınması gereken bir konu. Çünkü çocuklar okul çağına gelene kadar anne ve babaları tarafından eğitiliyor. Anne ve baba halk eğitimi sayesinde iyi bir eğitimden geçerse çocuğun okuldaki başarısı da artar. Bu tür eğitim kursları mutlaka yaygınlaştırılmalıdır" dedi. 

Adana İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Uçman ise "Temel Eğitim Programı" kapsamında 2002 yılında başlayan eğitimlerin Adana'da hızla devam ettiğini belirtti. Uçman, Seyhan ve Yüreğir ilçelerine 2007 yılının Ağustos ayında bitirilmek üzere 2'şer adet halk eğitim merkezi inşa edileceğini, bu merkezlerin hizmete girmesiyle kursların daha da yaygınlaşacağını kaydetti. 

Konuşmaların ardından 4-8 Eylül tarihleri arasında kurs gören Seyhan ve Yüreğir Halk Eğitim Merkezleri'nde görevli 22 branş ve sınıf öğretmenine sertifikaları verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?