26
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Zabıtadan bayram denetimi

ZABITADAN ŞEKERLEME DENETİMİ

Seyhan Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde şekerleme, cezerye ve lokum üreten ve satan işyerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, gıda üreten ve satan işyerlerine yönelik denetimlerin yıl boyunca devam ettiğini belirterek, “Ramazan Bayramı öncesinde şekerleme, cezerye ve lokum üretimi ile satışında ciddi oranda artış yaşanıyor. Bu nedenle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğümüz elemanları bu tip işyerlerine yönelik denetimlerini bayram öncesinde daha da arttırmıştır” diye konuştu.

İnsan ve çevre sağlığının önemine dikkat çeken Öztürk, “İnsanlarımızın sağlıklarını korumak ve bu yönde tedbirler almak belediyemizin öncelikli görevleri arasındadır. Gıda üreten işyerlerine yönelik olarak ekiplerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çok sıkı şekilde denetimlerini sürdüreceklerdir” dedi.

Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri denetim ve kontrollerde gerekli hijyen koşulları başta olmak üzere üretim ve ürünlerin son kullanma tarihine yönelik kurallara uymayan işyerleri hakkında yasal işlem yapıldı.

Seyhan Belediyesi’nin denetim ve kontrollerinde ayrıca şekerleme, cezerye ve lokumların üretiminde çalışan işçilerin gerekli rutin sağlık kontrollerini yapıp yapmadıkları ile üretim sırasında alınması gereken zorunlu tedbirleri uygulayıp uygulamadıkları yönünden de işyerleri kontrol edildi.

ZABITADAN ŞEKERLEME DENETİMİ
ZABITADAN ŞEKERLEME DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 18:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?