24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakan Çubukçu, Seyhan'da

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, daha önceleri sosyal hizmetler alanında düzenlemeler yapmak isteyen belediyelerin mahkeme ve davalarda süründüklerini belirterek, Belediyeler Yasası'nın değiştirilen 52. maddesi ile bunu önlediklerini söyledi.

Osmaniye ve Adana'daki incelemelerini sürdüren Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'ya hareketi öncesi Seyhan İlçe Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye önünde Adana Valisi Cahit Kıraç, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Cebe tarafından karşılanan Çubukçu'ya Öztürk makamında bir brifing verdi.

Brifing sonrası Öztürk, Bakan Çubukçu'ya Seyhan Belediyesi tarafından açılan Meslek Edindirme Merkezleri'nde işlenen el dokuması bir kilimi bakana hediye etti. Kilimi çok beğendiğini söyleyen Bakan Çubukçu, Ankara dönüşü kilimi evine sereceğini söyledi. Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Çocukları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Yaşlılar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri'nin maketlerini de inceleyen Çubukçu, bir gazetecinin, "Başka illerde bu tür uygulamalar olup olmadığı" yönündeki sorusuna, "Sokak çocukları ölçeğinde olmasa da başka uygulamalar var.

 Burada gerçekten olağanüstü uygulamalar gördüm. Metropol kentlere, büyük şehirlere daha önemli görevler düşüyor. Küçük kentlere göre daha büyük sorumlulukları var. Sorunun başlangıç yıllarında belediyelerimiz çok fazla sokak çocukları sorununa eğilmediler. Sorun haline geldikten sonra, vahim bir hal alınca birbirimizi desteklemeye başladık. Belediyelerimiz haklı olarak soruna eğilemediler, kurumsal bir deneyimleri yoktu. Bu her zaman merkezi idarenin ve devletin yapması gereken şeylerdi.

Öyle ki o yıllarda birazcık sosyal hizmetler alanında çalışma yapmak isteyen belediyelerde mahkemelerde davalarda süründüler. O yüzden biz belediyeler yasasını düzenlerken, yanlış hatırlamıyorsam 52. madde nokta nokta sosyal hizmetler diye başlıyor. Evlenme, evlilik yardımı, zamanında bunlar İstanbul'da özellikle belediyeler tarafından veriliyordu, orda yaşayan biri olarak söylüyorum ama yasa dışıydı. Bugün nasıl da bu işlere gerek duyuldu maalesef yıllar geçtikten sonra anlaşıldı. Bundan sonra çözümün çok hızlı ve güzel olacağını düşünüyorum, belediye başkanlarımız valilerimiz sayesinde" açıklamasında bulundu.

Daha sonra belediyeden ayrılan Bakan Çubukçu, akşam yemeği sonrası uçakla Ankara'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 02:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?