22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bilgi edinme hakkı eleştirisi

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, kurdukları iletişim sistemiyle Türkiye'de ilk kez internet üzerinden ödeme kabul eden belediye olduklarını açıkladı.

Seyhan Belediyesi'nin Kasım ayı 2. meclis toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Salim Büyükkaya'nın, "Bilgi Edinme Hakkı"na dair yaptığı konuşmaya, "Belediyemiz internet sitesine en son ne zaman baktınız ?" şeklinde soru sorarak, bir de açıklamada bulunan Başkan Öztürk, "Sitemizin test yayınları başladı.

Türkiye'de ilk kez internet üzerindeki ödemeleri kabul eden tek belediye Seyhan Belediyesi oldu. Belediyecilik açısından bu bir ilktir. Vatandaş evinde çayını, kahvesini yudumlarken, ödemesini de yapacak. Biz bunu göreve geldiğimiz ilk günlerde de kamuoyuna deklare etmiştik" dedi.

Meclis Üyesi Salim Büyükkaya, Türkiye'de yapılan bir araştırmada, valilik ve belediyelere başvurarak bilgi edinme konusunda en az başvuruda bulunulan ve tatminkar cevap alınamayan illerin arasında Adana'nın başta geldiğine işaret ederek, "Adanalı hakkını aramasını bilmiyor. Bilgi edinme hakkını kullanmıyor. Adana vatandaşa cehennem, bürokrata cennet bir şehir. Gelen gitmiyor, emekli oluyor, kalıyor. Görev aşkıyla çalışan çok az. Vatandaş da sorgulayıcı değil. İletişime önem verilmiyor" diye konuştu.

Meclis Üyesi Mustafa Aydın da, önceki günkü mecliste Adana'daki olumsuzlukları dile getiren meclis üyelerini eleştirerek, "Adana'nın güzel yanlarını da görmek lazım. Son 20-30 yılda Adana'nın doğusunda toptancılar ve keresteciler sitesi, batısında metal sanayi sitesi yapılırken, kuzeyinde imarlı şehirleşme gerçekleşti. Verimli topraklar kurtuldu, doğal park, hayal park, merkez park görülmeye değer yerler. Çatalan suyu ile iki köprünün güzelliğini de görmeli. Adana'nın futbol kulüpleri küme düştü ama masa tenisi takımı Türkiye şampiyonu oldu" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 01:16:03
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 01:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?