19
Mayıs
2024
Pazar
YÜREĞİR - ADANA

Adana CHP'den AKP'ye tepki

Partisinin Yüreğir ilçe binasında basın toplantısı düzenleyen Haydar Çağlar, IMF’nin de dayatmaları sonucu hükümetin uyguladığı politikaların ülkeyi yangın yerine çevirdiğini savundu. Çiftçinin tefecinin kucağına ve insafına terkeden hükümetin yeni zamları da peşpeşe yaptığını ifade eden Çağlar, "Hükümet 1.5 milyon örgütlü memuru sözleşmeli yapma tehdidi ile gözdağı vermektedir. Buğdayda taban fiyat belirleyemeyen hükümet, şimdi de pamuk üreticisini sıkıntılı beklentiye sokmuştur. Okulların açıldığı şu günlerde anne ve babalar yine buruk ve çaresiz kalmıştır. IMF teknisyenleriyle yeni antlaşmalar yapmayı ve borçlanmayı başarı gibi gösteren hükümet halkın gözünü boyamaya çalışmaktadır" diye konuştu.


Bazı uygulamalar ile de devletin uyuşturucu tacirlerine karşı küçük düşürüldüğünü savunan Çağlar, "AK Parti, Cumhuriyet rejimini uygulamalarıyla saf dışı etmeye, cumhuriyetin kurumlarını işlevsiz hale getirmeye devam etmektedir. Van’daki son olayda, uyuşturucu baronları cesaretlendirilerek devlet mağlup edilmiştir. Bir AK Parti milletvekili cumhuriyete saldırırken ’80 yıllık pisliği temizliyoruz’ deme cüretini göstermiştir" dedi.


Haydar Çağlar, bir soru üzerine CHP Yüreğir’de bir süredir yaşanan yönetim boşluğu hakkında da açıklamada bulundu. Çağlar, Yüreğir teşkilatında, yerel seçimlerden ilçe yönetim kurulunun üst üste 10 kez toplanmadığını ve bu nedenle 3 ay önce münfesih duruma düştüğünü söyledi. Çağlar, bunun üzerine il yönetiminin Zeki Eren, Cengiz Öztürk ve Mustafa Kımıl’ı rutin işleri yürütmek üzere geçici olarak pazartesi gününden itibaren görevlendirdiğini bildirdi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 14:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?