17
Mayıs
2024
Cuma
YÜREĞİR - ADANA

Adana İncirlik'te rotasyon bereketi

Adana merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı İncirlik Beldesi’nde, İncirlik’e gelen Amerikan askerlerine satış yapılabilmesi amacıyla her uçak inişinde 5 esnafın üs içinde hediyelik eşya standı açmasına izin verildi. Stant açacak esnaflar kurayla tespit edildi.

İncirlik esnafı, her uçak indiğinde üs içinde 5 ayrı stant açarak ABD’lilere satış yapma şansı yakaladı. Sıkı güvenlik içerisinde, üzerlerinde cep telefonu, kamera ve fotoğraf makinesi gibi elektronik malzeme bulundurmalarına müsaade edilmeyen esnaflar, ilk satışı dün akşam üs içinde kurdukları stantlarda gerçekleştirdiler.

İncirlik Esnafları Kalkınma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Müjdat Akçınar, rotasyon kapsamında İncirlik Hava Üssü’ne gelecek yaklaşık 125 bin Amerikan askerine, beldede bulundukları süre içinde hediyelik eşya satacak esnafları, ABD’lilerle yapılan görüşme sonrası kurayla belirlediklerini açıkladı. Başkan Müjdat Akçınar, üsse her uçak inişinde derneğe üye 128 esnaf arasında belirlenen 5 esnafın hangarlar içerisinde stand açarak satış yapacağını da belirterek, şöyle devam etti:
"ABD’lilere ilk kez dün akşam kura ile belirlenen 5 esnafımız satış yaptı. Esnaflarımız, üs içine girerek alışveriş merkezinde rotasyona tabi tutulan ABD’li askerlere çeşitli hediyelik eşya satışı gerçekleştirdi. Üsse girecek bundan sonraki esnaf grubunu da belirledik. Artık esnaf ve sanatkarlarımız aralıklarla üs içine alınacak ve kurdukları stantlarda satışlarını yapabilecek. Bu uygulamayı çok yerinde buluyoruz. Aylardan beri yaşadığımız sıkıntılar kısmen de olsa giderilmiş olacak"

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 13:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?