20
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜREĞİR - ADANA

Adanalı kadınlar sosyalleşme fakiri

Ak Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu’yu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Adana’lı kadınların sosyalleşmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Milletvekili Börü, Türk kadının ama özellikle Adanalı ve Yüreğirli kadınların mutlaka sosyalleşmesi muhtaç belirterek, Adana’lı kadınlarımız tüketici, tüketen değil, üreten kadın oluşturmamız şart. “ dedi.

AKP Adana Milletvekili Börü, kadınların toplumdaki yerinin üretken hale getirilebilmesi için yerel yönetimlerinde çaba sarfetmesini isterken, “Türk kadınının durumu malum.. Ama onurlu Türk kadını bunu hak etmiyor. Türk kadını mutlaka sosyalleşmeli topluma daha faydalı hale getirilerek kendine olan özgüvenini kazanabilmelidir. Bunun yolu da kadın toplum merkezleri oluşturmaktan geçer. Fakat bunu dile getirirken bir noktanın da altını çizmek isterim. Ben toplum merkezi olmasını temenni ediyorum sığınma evi değil. Keşke sayın Başkan’da Yüreğir’e böyle bir merkez kazandırsa” dedi.

Milletvekili Börü’nün hassasiyetini kutladığını ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, “Kurumumuzun yapılandırılması tamamlansın bu tür sosyal konulara derhal el atacağız. Yüreğir’de kuracağımız Kadın Toplum Merkezi ile hem Yüreğirli kadınlarımızın ihtiyacını karşılayıp hem de sayın milletvekilimizin arzusunu yerine getirmiş olacağız” dedi.

AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 05:22:14
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 16:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?