19
Mayıs
2024
Pazar
YÜREĞİR - ADANA

AKP'li başkan için 36 dava

Yüreğir'e bağlı Havutlu Belediye Başkanı AKP'li Mesut Ekici hakkında "zimmet" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Piyasaya 1.5 milyon YTL borcu olduğu ve tüm mal varlığını yakınlarının üzerine geçirdiği iddia edilen Ekici hakkında 36 dava ile icra takibi bulunduğu ortaya çıktı.
Ekici, geçen yıl belediyenin Hesap İşleri Müdür Vekili Ergül Güzel, evlendirme memuru eşi Gülseren Güzel ile Güzel'den sonra Hesap İşleri Müdür vekili olan Aliye Aslankaçıran ve sekreter Aysel Yaluk'u önce garajda, ardından mezarlıkta görevlendirdi. Geçen hafta 4 personeli için görevden uzaklaştırma kararıyla gündeme gelen Ekici hakkında aynı dönemde "zimmet" ve "görevi kötüye kullanmak"tan Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Partiden ihracı isteniyor
Ekici hakkındaki haberler AKP'de huzursuzluğa neden oldu. Partiden ihracı ve görevden alınması için AKP Yüreğir İlçe Başkanlığı'nca hazırlanan rapor genel merkeze gönderildi. Ekici hakkındaki karar, AKP Merkez Disiplin Kurulu tarafından verilecek.
Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 16:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMİR EKİCİ IP: 85.104.223.xxx Tarih : 23.11.2006 09:33:23
bu şahıs benım babamın amcasının ogludur böyle bir şey yapması tüm ailemiz tarafın dan kınanıyor ailemize leke sürüyor