28
Mayıs
2024
Salı
YÜREĞİR - ADANA

Belediye 500 çocuğu giydirdi

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Belediyesi, 500 çocuğa giysi yardımında bulundu. 

Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, giyim yardımlarının bir defaya mahsus değil, sürekli olarak yapıldığını ve bu yıl 3 bin civarında fakir çocuğun giydirildiğini söyledi. Topçu, gençleri yarına hazırlayabilmek için sosyal belediyecilik adına yapılan bu hizmetlerin sürekli yapılması gerektiğini belirterek, "Sahip çıkılmayan çocuklarımızın hangi yollarda olduğunu hepimiz görmekteyiz. Bunun önüne geçebilmek ve çocuklarımızı topluma kazandırabilmek için onların kötü yollara gitmesini bugünden engellememiz gerekiyor" dedi. 

Yüreğir'in yoğun göç alan bir yerleşim yeri olduğunu ve nüfusunun yüzde 90'ının göçle oluştuğunu ifade eden Topçu, "Meslek Edindirme Merkezlerimizde sağladığımız imkanlarla çocuklarımızın ve gençlerimizin kollarına altın bilezik takmaya devam ediyoruz. Kahvehane köşelerinden kurtardığımız gençlerimizi buralarda görmekten kıvanç duyuyoruz. Yüreğir'in sorunları, kendi boyunu aşmış durumda. Sorunlarımızı çözmemiz için devlet erkanımızın desteğine ihtiyacımız var. Seyhan Nehri'nin Adana'yı ikiye bölmesi ve dargelirli ailelerin bir araya toplanması Yüreğir'e geçmişte vurulmuş en büyük darbedir" diye konuştu. 

Törene katılan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu da yaptığı konuşmada, kıt imkanlarına rağmen sosyal belediyecilik adına önemli adımlar atıldığını söyledi. Kendisinin bir Yüreğirli olduğunu anımsatan Attaroğlu, "Ben sizin yaşınızdayken buralarda büyüdüm ve bu mevkiye geldim. Sizlerin de bu mevkilere gelmemeniz için hiçbir neden yok" dedi. 

Attaroğlu, Yüreğir'in hak ettiği hizmeti alabilmesi için, Yüreğir'e ve Yüreğir halkına hizmet getirebilmek için elinden geleni yapacağı sözünü verdi. Konuşmaların ardından Başkan Topçu, AK Parti İl Başkanı Attaroğlu ve AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Halis Yetkiner ile birlikte çocuklara ayakkabı ve montlarını giydirdiler. 

Törene Yüreğir İlçe Kaymakamı Sadettin Genç, meclis üyeleri, muhtarlar vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 17:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?