27
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜREĞİR - ADANA

Belediye binası kaçak çıktı

Adana’nın iki metropol ilçesinden biri olan Yüreğir’de belediye hizmet binasının kaçak olduğunu, bizzat AKP’li Başkan Ömer Topçu açıkladı.

Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, yerel Kanal A Televizyonu’ndaki ‘Bir Ters Bir Düz’ Programı’na konuk oldu. Belediye hizmetlerini anlatırken, ilçedeki kaçak yapılaşma konusuna da değinen Topçu, halen kullandıkları Yüreğir Belediyesi hizmet binasının, büyükşehir statüsüne geçmeden Adana Belediyesi tarafından nehir taşkın alanında makine tamir atölyeleri olarak yapıldığını, merkez ilçe belediyeleri kurulunca da kendilerine tahsis edildiğini anlattı.

Yüreğir’in Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu belirten Topçu, “İmkanlarımız olursa yeni bina yapacağız” dedi.
400 bin nüfuslu Yüreğir’de belediyenin tüm birimleri, AKP’li Başkan Topçu’nun, ‘Kaçak’ dediği yeşil alan üzerindeki binada yer alıyor. Aynı belediyenin geçen ay ‘kaçak binaları yıkıyoruz’ diye yaptığı açıklamada yıktığı binanın, sahibi tarafından ‘yıkım parası verilmeden’ eski olduğu için yıktırılmak istendiği ve belediye araçlarıyla yıkıldığı ortaya çıktı. Başkan Topçu bu konudaki soruyu, “Basın danışmanımız yanlış bilgi verdi” diye yanıtladı.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 14:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?