19
Mayıs
2024
Pazar
YÜREĞİR - ADANA

Belediye işçi alacaklarını sıfırladı

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'nin, Mart 2004'te 4.6 milyon YTL olan işçi alacaklarını, 4 Kasım 2008 tarihi itibarı ile sıfırladığı bildirildi.

Geçmiş dönemden kalan tüm alacaklarını ve çalıştıkları aya ait maaşlarını zamanında alan Hizmet-İş Sendikası'na bağlı işçiler, Belediye Başkanı Ömer Topçu onuruna yemek verdi.

Topçu, yemekte yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana, işçinin maaşını her ay tıkır tıkır aldığını, geriye dönük 4.6 milyon YTL'lik işçi alacağının da 4 Kasım 2008 itibarı ile sıfırlandığını belirterek, "Çok şükür bugün Yüreğir Belediyesi işçisi başı dik geziyor. Geçen dönemde aylarca maaş alamayan çalışanımız biz göreve geldikten sonra her ay maaşını zamanında aldı. Bundan sonra da maaşlarını zamanında almaya devam edecekler" dedi.

Sendikanın da uyumlu çalışması ile bugünlere geldiklerini ifade eden Topçu, "2004 yılında borç yükü altında kalmış belediyeyi devralmıştık. Eğer bizden İller Bankası gelirimizin yüzde 40’ı kesilmeseydi, geçmiş dönem işçi alacaklarını daha önceki yıllarda bitirirdik. Çok şükür bütün kesintilere rağmen işçimizin içeride alacağı kalmadı. Son dönem toplu iş sözleşmesi, bölgenin en iyi sözleşmesi oldu" diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ise, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ile çalışmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Hizmet-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel de, çalışanın artık hem iş güvencesi hem de ay başında maaş garantisi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"4.5 yıldan bu yana Sayın Başkanımız Ömer Topçu işçisini hiç mağdur etmedi. Şu anda belediyemizde her iş huzur içinde yürüyor. Son yaptığımız toplu iş sözleşmesi bölgenin en iyi sözleşmesi. Sayın Başkanımız Ömer Topçu’ya işçimize gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür ediyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 13:14:50
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 13:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
i.avcı IP: 81.215.168.xxx Tarih : 10.11.2008 22:02:43

helal sana ömer topçu,,yüreğirde senin üstüne başkan tanımıyorum,,bi darendeli olarak her zaman arkandayız merak etme,,,