19
Mayıs
2024
Pazar
YÜREĞİR - ADANA

‘Çabuk kaçalım’ sözü yakalattı

ADANA'da, bıçakladıkları kişiyi, “Kaza yaptı. İnsanlık adına getirdik” diyerek hastaneye götüren 29 yaşındaki Cumali Kara ve ile 25 yaşındaki Yılmaz Dal, acil servis çıkışında birbirlerine “Çabuk kaçalım, yoksa yakalanırız” dediğini duyan sivil polisin meslektaşlarına ihbarıyla yakalandı. 2 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Geçen ekim ayında, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Havutlu Beldesi'nde 42 yaşındaki Doğan Demir, kayıp kızı Bahar'ın Cumali Kara'nın erkek kardeşiyle birlikte olduğunu öğrendi. Kızının kandırılıp, kaçırıldığını iddia eden Demir, Mirzaçelebi Mahallesi'nde Cumali Kara'yı bularak konuşmak istediğini söyledi. Birlikte Yılmaz Dal'ın Havutlu Beldesi'ndeki evine giden taraflardan Cumali Kara, çıkan kavgada Doğan Demir'i karnından bıçakladı. Aşırı kan kaybeden Doğan'ı otomobille Adana Devlet Hastanesi'ne götüren iki zanlı, yaralıyı sedyeye yatırıp, “Kaza yapmıştı. Yoldan geçerken görüp, insanlık adına getirdik” diyerek acil servise bıraktı.

Acil servisten çıkan zanlıların, “Çabuk kaçalım. Yoksa yakalanacağız” diye aralarında konuştuğunu fark eden bir sivil polis, durumlarından şüphelenip, meslektaşlarına haber verdi. Takibe alınarak yakalanan iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası isteğiyle yargılanmaya başlanan sanıklardan Cumali Kara, ruh sağlığının yerinde olmadığını, ölmemek için öldürmek zorunda kaldığını öne sürerek, “Olay günü Doğan Demir kırdığı bir bira şişesi ile bana saldırmıştı. Kendimi korumak için belimdeki bıçağı çekip, Demir'e salladım. Daha sonra hastaneye götürüp, kaçmak isterken yakalandık. Ancak benim akıl sağlığım yerinde değil bir hastanede tedavi olmak istiyorum” dedi.

Diğer sanık Yılmaz Dal ise olay günü Doğan Demir'in bıçaklanmasını önlemek istediğini ancak yetişemediğini ileri sürerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Yılmaz Dal'ın tahliyesine karar verirken, diğer sanık Cumali Kara'yı cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için ruh sağlığı hastanesine sevk ederek duruşmayı erteledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 15:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?