18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Cani anne yargılanıyor

Adana'da nişanlısından hamile kaldığını 'öldürülme' korkusuyla ailesinden gizleyen ve doğurduğu kız bebeğini sulama kanalına atarak öldürdüğü iddia edilen 17 yaşındaki çocuk anne E.A., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. E.A., bebeğini ölü doğması üzerine sulama kanalına attığını söyledi.

Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu Özler Mahallesi Çorak mevkiindeki Celalettin Kocabaş'a ait mısır tarlasındaki sulama borusunun içinde, 9 Temmuz 2011'de bir bebek cesedi bulundu.

Bebeğin kolları ve kafası dışarıda kalmış halde bulunduğu boru, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Boru spiralle kesilerek içindeki yeni doğmuş kız bebek çıkarıldı. Bebeğin cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsiye alınırken, anne E.A. da gazetelerde çıkan haberler üzerine jandarmaya yapılan bir ihbar değerlendirilerek yakalanıp tutuklandı. Yapılan DNA testinde de bebeğin E.A.'ya olduğu belirlendi.

"Bebeğini öldürmek"le suçlanan E.A., hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanmaya başladı. Jandarmadaki ifadesinde nişanlısı H.A. ile cinsel ilişkiye girip hamile kaldığını belirten E.A., "Ailem evlenmeden cinsel ilişkiye girdiğimi öğrenirse beni öldürür diye korktum. O yüzden hamileliğimi korseyle gizledim. Bebek doğunca ben baygındım. Bebeğime ne olduğunu bilmiyorum" diyen çocuk anne E.A., mahkemede ise bebeğini ölü doğurduğunu söyledi.

E.A., "Tarım işçiliği yapıyorum. Nişanlımdan hamile kaldım. Hamileliğimi etrafımdan gizlemiştim. Doktora da bir yakınımın kimliği ile gittim. Hastane dönüşü tarlaya giderken kanal kenarında doğum yaptım. Bebek ölü doğmuştu. Ağlama sesi gelmiyordu. Gömemediğim için sulama kanalına attım. Bebeğim sağlam doğsaydı ailemden ayrılıp nişanlıma kaçacaktım" diyerek tahliyesini istedi.

E.A.'nın avukatı, bebeğin ölü doğup doğmadığı konusunda rapor aldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti de Adli Tıp Kurumu'ndan bebeğin doğumdan sonra yaşayıp yaşamadığı yönünde rapor istenmesine karar verip duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 09:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?