24
Mayıs
2024
Cuma
YÜREĞİR - ADANA

'Gevşek-kıvrak' cinayeti davasına devam edildi

Adana’da kendisine "gevşek, kıvrak" dediğini iddia ettiği kişiyi öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanık Ali Doğan (38), olayda yaralanan Ali Alp, müştekiler Gülseren Alp ve Hasan Alp hazır bulundu.

Anadoluspor Kulübü 2. Başkanı Abdullah Alp’i (34) kendisine "gevşek, kıvrak" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle öldürdüğü iddia edilen ve 24 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Ali Doğan, olay günü hap içtiğini ve alkollü olduğunu belirterek, "Abdullah Alp birahanede bana "Gevşek, kıvrak, kalk git buradan "diyerek küfür etti. İki gün sonra da kahvenin önünden geçerken 3 kişi sandalye ve sopalarla saldırdı. Abdullah’ın elinde de bıçak vardı. Yere düşmüştüm. Kendimi korumak için üzerimdeki bıçağı rastgele savurdum. Maktul beni sözleriyle küçük düşürmüştü. Pişmanım" dedi.

Öldürülen Abdullah Alp’in eşi Gülseren Alp ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Eşim karıncayı bile incitmezdi. Sanık yalan söylüyor" derken, olayda yaralanan Ali Alp ise, "Sanık sövüyordu. Amcamla birlikte eve giderken Ali Doğan arkamızdan saldırdı. Ben de ona sandalyeyle vurdum. O da omzumdan bıçakladı" dedi. Dinlenen 8 şahit ise sanığı suçlarken, duruşma eksiklerin tamamlanması için erteledi.

21 Şubat 2005 günü Yüreğir İlçesi, Anadolu Mahallesi’ndeki Asmaaltı Kıraathanesi önünde meydana gelen olayda iddiaya göre, alkol ve hap içen Ali Doğan olaydan iki gün önce birahanede kendisine "Gevşek, kıvrak" dediğini iddia ettiği Anadoluspor Kulübü 2. Başkanı Abdullah Alp’e kahvehanede bıçakla saldırmış, yaralı Abdullah Alp kaldırıldığı hastanede yaşamanı yitirirken omzundan yaralanan Ali Alp tedavi altına alınmıştı. Olaydan sonra yakalanan Ali Doğan ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 12:28:58
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 12:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?