18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Kent Konseyi’nden hararetli start

YÜREĞİR KENT KONSEYİ’NDEN HARARETLİ START

Adana merkez Yüreğir İlçe Belediyesi’nce oluşturulan Kent Konseyi, kuruluş toplantısını ve ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan başkanlığında HiltonSa otelinde yapılan toplantıya sivil toplum temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantının açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana’nın ihmal edilmiş bölgesi olan Yüreğir’de sorunların masaya yatırılıp, tartışılması, olgunlaştırılıp belediye meclisleri ve şehrin gündemine taşınması, halk arasında kent bilincinin oluşması için böyle bir oluşuma ihtiyaç duyduklarını söyledi. Çelikcan, “Burada alınacak kararlar Yüreğir’imizin gelişmesine, değişmesine katkı sağlayacak, sorunlarımızı Adana gündemine taşımış olacağız. Toplantımıza gösterilen ilgi beni mutlu oldu. Bu da ilçede konuşulacak ne kadar çok konumuz olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek’in de bir konuşma yaptığı toplantıda daha sonra Kent Konseyi Başkanlık Divanı ve Yürütme Kurulu üyelikleri seçiminee geçildi. Önceden hazırlanan isimlerin yürütme kurulu için okunması üzerine toplantıya katılan sivil toplum temsilcileri, böyle bir uygulamadan ve seçim yapılacağından kendilerine haber verilmediğini belirterek, yönteme itiraz ettiler. Her kesimden temsilciler yürütme kurulu ve diğer kurullara temsilci vermek istediğini dile getirdi. Bunun üzerine Başkan Mahmut Çelikcan, ilçe kent konseyinin ilk toplantısını yaptığını, acemilikler ve aksaklıklar olabileceğini ancak süreç içinde her kesimin kurullarda temsil imkanı bulacağını ifade etti. Katılımcıların talebi üzerine kurucu yürütme kurulu olarak seçilen 15 kişilik ekibin İlçe Kent Konseyi’ni 15 Nisan’da Olağanüstü toplantıya çağırması kararı alındı.

YÜREĞİR KENT KONSEYİ’NDEN HARARETLİ START
YÜREĞİR KENT KONSEYİ’NDEN HARARETLİ START
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 20:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?