18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Kızılay'dan utandıran yardım

Adana’da vefat eden butikçi Gülçin Yıldız’ın vasiyeti üzerine, işyerindeki tüm eşyaları Türkiye Kızılay Adana Şubesi tarafından, yardıma muhtaç ailelere 550 parça kadın giyim eşyası muhtaç vatandaşlara dağıtıldı.

Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Osimpaş Market Düğün Salonu’nda düzenlenen yardım dağıtım törenine katılan 250’ye yakın yardıma muhtaç kişi, kameralar karşısında salonun ücra köşelerine saklanırken, sürekli eşarp ve tülbentleriyle de yüzlerini gizlemeye çalıştı. Bazı kadınlar da sırtlarını döndü. Tanınmak istemeyen kadınlar, yardım dağıtım töreni sırasında da bir elleriyle hediye paketlerini alırken, diğeriyle de tülbentlerini tutarak yüzlerini gizlemeye çalıştı.

Türkiye Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam, kurum olarak bugüne kadar hep afet günlerinde yardım dağıtırken hatırlandıklarını, artık normal zamanlarda da muhtaçlara yardımı görev saydıklarını söyledi.

Kızılay’ın, "Haydi kızlar okula" kampanyasına destek için de hayırsever işadamlarıyla görüşmelerini sürdürdüğünü ve bu yönde de ilköğretim öğrencilerine yardım dağıtacaklarını belirten Başkan Sağlam, yüzlerini gizlemeye çalışan kadınlar için de "Onlar onurlu bir davranış sergiliyorlar. En azından muhtaç olmadıkları halde yardım alanları gibi yüzsüzlük yapmıyorlar. Zaten bu töreni de diğer hayırseverler görsün örnek olsun diyerek basın huzurunda yaptım. Bundan sonra daha farklı çalışmalarımız olacak" dedi.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 16:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?