28
Mayıs
2024
Salı
YÜREĞİR - ADANA

Mezarlık sürgünlerine görev başı

Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Havutlu Belde Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Mesut Ekici tarafından önce garaja, ardından mezarlığa sürülüp daha sonra da memuriyetlerine son verilen 2’si kadın 3 memur, mahkeme kararıyla yeniden görevlerine döndü.

Geçen yıl belediyenin hesaplarında ortaya çıkan haksız ödemeler nedeniyle hakkında Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Başkan Mesut Ekici, dava açılmasına neden oldukları iddiasıyla belediyenin Hesap İşleri Müdürü 40 yaşındaki Ergül Güzel, Güzel’in evlendirme memuru eşi 39 yaşındaki Gülseren Güzel ile Hesap İşleri Müdür Vekili 37 yaşındaki Aliye Aslankaçıran’ı 18 Nisan 2005’de önce itfaiye garajına, ardından da mezarlığa sürdü. İddiaya göre, 3 memur, daha sonra mesai defterinde 10 gün üst üste imzaları olmadığı gerekçesiyle devlet memurluğundan atıldı.

3 memur, görevlerine dönmek için 1’inci İdare Mahkemesi’ne ‘davalı idare işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması’ istemiyle dava açtı. İdare Mahkemesi bu davayı reddedince memurlar Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etti.

İtiraz dün görüşüldü. Mahkeme, 1’nci İdare Mahkemesi’nin kararını kaldırırken, memurların görevlerini aksattıklarına dair yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle açtıkları davayı kabul etti. Mahkeme, belediyenin uygulamasını iptal ederek, 3 kişinin görevlerine dönmesini kararlaştırdı. Karar gereğince, AKP’li Başkan Ekici tarafından mezarlığa sürülen, ardından memurluktan atılan Güzel çifti ile mesai arkadaşları Aslankaçıran’ın, yeniden Hesap İşleri Müdürlüğü’ndeki görevlerine dönme yolu açılmış oldu.

Şimdi kararın belediyeye tebliğini ve göreve fiilen dönmeyi bekleyen Ergül Güzel, adaletin yerini bulduğunu Başkanı Ekici’nin usulsüzlüklerine göz yummadıkları için başlarına gelmeyen kalmadığını belirterek, “Eğer Başkan’ın söylediği şekilde hareket etsek ve ödemeleri bu paralelde yapsaydık aramız açılmayacak ve mahkemeye düşmeyecektik. Ama yapmadığımız için bana, eşime ve arkadaşlarıma karşı cephe alıp, önce belediye garajına, sonra başka beldelerdeki itfaiye müdürlüklerine ve daha sonra da köy mezarlıklarında görevlendirdi.

Bu da yetmedi, yalanlarla bizi memurluktan attırdı. Ama, başkanın bu yaptığı işlerin kasıtlı olduğu ortaya çıktı. Biz yeniden görevimize iade edildik. İyi ki, mahkemeler var” dedi.

2004 yerel seçimlerinde 487 seçmenin isimlerini sahte belgelerle seçim kütüklerinden sildirdiği iddiasıyla 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edilip cezası ertelenen, imarda yol olarak gözüken yere kardeşi için dinlenme tesisi yaptırdığı için de hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Başkan Ekici, 3 memuru belediyeye gelmeden maaş almakla suçlamıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 11:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?