18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Sanayi çarşısı taşınacak

YÜREĞİR  SANAYİ ÇARŞISI TAŞINACAK

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Sanayi Çarşısı esnafıyla Madeni Sanatkarlar Tornacılar, Kaynakçılar Odası’nda bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcılarını da yanına alarak esnaflarla bir araya gelen Başkan Çelikcan Oda Başkanı Abdusselam Mortepe‘den de site hakkında bilgi aldı. Sıkıntılarını dinledi. Çözümü noktasında ilgili birimlere talimatlar verdi.

Yüreğir’de çalışanın üretenin her zaman yanında olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Sanayi çarşımız yıllardan bu yana Adana’ya hizmet ediyor. Ancak artık şehrin ortasında kalmış durumda. Sanayi çarsısı içerisinde ve çevresinde trafik yoğunluğu çok fazla. Buraya gelen vatandaşlarımız esnafımız yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşıyor. Benim şahsi görüşüm hem Yüreğir’e hem Adana’ya yakışan modern bir sanayi çarşısı kurulması gerekmektedir. Eğer kabul ederlerse kendileri için de uygun bir bölge tespit edilerek çalışmaları başlatabiliriz. Zaten Sanayi çarşısı içerisindeki binaların birçoğunun bazı sıkıntılarını olduğunu biliyorum. Yıllardır faaliyette olduğu halde hala arsa gözüküyor. Esnafımız binalarında yenileme ve düzenlemede yapamıyorlar. Sanayi Çarşımızın bulunduğu bölge de Yüreğir’in merkezi olmaya çok uygun bir yer. Ancak buna sanayi çarşısı esnafının da kabul etmesi lazım. Yapılacak olan sanayi sitesi bölgenin konumu ve yapısı gereği mutlaka Yüreğir’e yapılması gerekmektedir’ dedi.

Adana Madeni Sanatkarlar Tornacılar, Kaynakçılar Oda Başkanı Abdusselam Mortape ‘de yaptığı açıklamada ziyaretten dolayı Başkan Çelikcan’a teşekkür etti. Uygun bir yer bulunduğu takdirde kendilerinin de bu taşınmaya sıcak baktıklarını belirten Oda Başkanı Mortepe ‘Daha rahat bir ortam oluşturulduğu takdirde hiç kimse buna itiraz etmez” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:37:06
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 15:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?