25
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Site sakinleri yılan avında

SİTEDE YILAN AVI

Adana'da site içerisinde otların büyümesi ve havaların ısınmasıyla birlikte haşere ve yılanların çıkması vatandaşları zor durumda bıraktı. Belediyeden yardım alamayan site sakinleri, 2 metre uzunluğundaki otları kürekle temizlemeye çalıştı.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Atakent Mahallesi 2775 sokaktaki site sakinleri, Pazar gününü yılan avına çıktı. Son bir haftadır birçok eve giren yılanlar yüzünden korku dolu günler yaşayan site sakinleri, site yönetimi ve muhtarın duyarsızlığı karşısında, yılan sorunun kendi başlarına çözmeye karar verdi.

Sitenin bahçesindeki çocuklarının boyunu aşan ayrık otlarının arasında yılan avına çıkan site sakinleri, ellerindeki küreklerle, otları temizlemeye koyuldu. Günlerdir uyumadıklarını söyleyen site sakinlerinden Songül Atcıoğlu (32), "Ne evimize girebiliyoruz ne de çocuklarımızı bahçeye çıkartıyoruz. Kimse sorunumuzla ilgilenmeyince kendi başımızın çaresine bakmaya karar verdik. Evimize her gün yılan giriyor. Diğer haşerelerle yaşamaya alıştık zaten. Ancak yılanlardan çok korkuyoruz. Otlar çocuklarımızın boyunu aştı. Belediyeden yardım bekliyoruz. Bize yardım etsinler. Otları yok etsinler" dedi.

Atcıoğlu, sitede evlerin hepsini sülüklerin sardığını, içeri kadar girdiğini belirterek, "Apartmanların duvarları tamamen sülüklerle dolu. Gece-gündüz korkudan uyuyamıyoruz. Biri bize yardım etsin. Muhtara gidiyoruz ilgilenmiyor. Belediyeye gidiyoruz ilgilenmiyor" diye konuştu.

SİTEDE YILAN AVI
SİTEDE YILAN AVI
SİTEDE YILAN AVI
SİTEDE YILAN AVI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 10:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?