19
Mayıs
2024
Pazar
YÜREĞİR - ADANA

Tamirci çocukara korkunç işkence

Olay merkez Yüreğir İlçesi Kozan Yolu üzerindeki buzdolabı tamirhanesinde yaşandı. Bitişikteki döşemecide çıraklık yapan B.Ç. (13) ve M.K. (11), buzdolabı tamirhanesinde çalışan arkadaşları M.T’yi (11), sık sık telefonlara arayarak meşgul etti.

Bunun üzerine işyeri sahibi Yusuf K. (25) ve kalfası Volkan P. (20), komşu dükkanda çalışan iki çırağı da cezalandırmak istedi. B.Ç., dövüldükten sonra çırılçıplak soyularak cep telefonuyla çıplak fotoğrafları çekildi. M.K. ise buzdolabına kapatılırken, bir yandan da oksijen kaynağı ile buzdolabına sıcaklık verildi. Bu arada, iki arkadaşını kurtarmak isteyen M.T., patronu Yusuf K. tarafından dövüldü.

Yaşadıklarından oldukça korkan çocuklar olayı ailelerine anlattı. Bunun üzerine B.Ç.’nin anne ve babası, durumu polise bildirerek şahıslardan şikayetçi oldu. "7 gün iş göremez" raporu verilen B.Ç.’nin vücudunun çeşitli yerlerinde darp izine rastlandı.


Şikayet üzerine Yusuf K. ile Volkan P., gözaltına alındı. İddiaları yalanlayan zanlılar, "Bizimle dalga geçiyorlardı, biraz korkutmak istedik" dediler.
Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan işyeri sahibi Yusuf K. tutuklanırken, diğer zanlı serbest bırakıldı. Bu arada çocuklardan birinin çıplak fotoğrafının bulunduğu kameralı cep telefonu, Adli Emanet’e teslim edildi.


B.Ç., M.K. ve M.T., yaşadıklarını anlatırken, "Biz onları telefonla aramadık. ’Yaramazlık yapıyoruz’ diye bize işkence ettiler. Hem buzdolabına kapattılar hem de ateş verdiler, çok korktuk" şeklinde konuştular.


5 çocuğu bulunan Meryem-Gürsel Çertmek çifti ise, "İnşallah girdiği yerden çıkamaz. Asıl cezayı onlar hak ettiler. Oğlum bu olaydan sonra şoka girip hastalandı. Ateşleniyor. Böyle mi yapılması gerekiyordu" diyerek tepki gösterdiler.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 12:50:36
Güncelleme :29 Ağustos 2004 Pazar 12:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADA ÖZ IP: 78.165.48.xxx Tarih : 27.06.2008 18:04:29

ÇOK CANİCE ÇAĞ DIŞI