24
Mayıs
2024
Cuma
YÜREĞİR - ADANA

Toplu sözleşmede mutlu son

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

Yüreğir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 490 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı. Anlaşmaya göre, birinci yıl ücret zammı ortalama yüzde 22, ikinci yıl ise gerçekleşen enflasyon oranında yapılacak.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, imza töreninde yaptığı konuşmada, belediye şartları göz önüne alındığında çalışanlar için çok iyi bir sözleşme olduğunu belirterek, "Biz çalışanlarımıza memurlara verilen zammın 4 katını verdik. İmkanlarımız iyi olsa daha fazlasını da verirdik. İşçilerimizden de çalışmalarında özverili bir şekilde davranmalarını bekliyorum. Sözleşmemiz herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Hizmet İş Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel'de, Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süresince her iki tarafında iyi niyetli hareket ettiğini söyledi.

Sözleşmenin işçiler adına güzel bir sözleşme olduğunu belirten Yücel, bazı sosyal yardımların da yevmiyeye ilave edilerek uygulamaya konulmasıyla işçilerin yevmiyesinin 57 Türk Lirası olduğunu kaydetti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel arasında imzalanan ve 490 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesine göre, birinci yıl ücret zammı ortalama yüzde 22, ikinci yıl ise gerçekleşen enflasyon oranında yapılacak.

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 12:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?