17
Mayıs
2024
Cuma
YÜREĞİR - ADANA

Töre cinayeti yine can aldı

Olay, Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Menekşe Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, Rüstem Bucuga (56), 14 Mart 2004 tarihinde kızı Nurcan Bucuga’nın (18) kaçırıldığını öne sürerek savcılığa başvurdu.

Ancak 12 gün sonra Nurcan Bucuga evine dönerek kendisine eniştesi Vedat Çiçek’in (34) 1.5 yıldır tecavüz ettiğini ve hamile olduğunu söyledi. Olay günü ise eniştesinin kendisini kaçırıp kürtajla bebeğini aldırdığını iddia etti. Bunun üzerine Vedat Çiçek tutuklanarak 3.5 ay cezaevinde yattı. Suçsuz bulunarak tahliye edilen Vedat Çiçek, Adana Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede, Nurcan’ın dramına sadece "sırdaş" olarak katıldığını ifade ederken, baldızına kendisinin tecavüz etmediğini belirtti. 17 Temmuz 2004 tarihinde Menekşe Köyü’ndeki evlerinde kendini iple tavana asarak intihar ettiği bildirilen Nurcan Bucuga’nın intihar etmediğini, aile meclisi kararı ile öldürüldüğünü, tecavüzcülerin ise kızın amcasının oğulları olduğunu öne sürdü.

Köyde çobanlık yapan ve Nurcan’a ilk tecavüz eden kişi olan M.T.’nin de aynı aile tarafından 2001 yılında öldürüldüğünü savunan Çiçek, dilekçesinde evi terk eden eşi Şerife’nin de tehdit edildiğini iddia etti.

Savcılığa verdiği dilekçenin aynısını Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na da gönderen Vedat Çiçek, biri kız iki çocuğunu yanına alırken eşi Şerife’ye de "Ben suçsuzum. Evine dön" çağrısında bulundu

iha-adana
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 10:07:12
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 15:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?