18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Yaşlı adama hain pusu

Adana’da yaşlı bir adam, portakal bahçesinde bıçaklanarak öldürüldü.
 

Olay, merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Bahçelievler Mahallesi kum ocakları mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Hamdi Mert (84) ve yan bahçenin bekçisi Yusuf Parlakderi sohbet ederken yanlarına kimliği öğrenilemeyen eli bıçaklı bir şahıs geldi.

Bekçi Parlakderi, olay yerinden kaçarak durumu mahallede gördüğü Yalçın Tangerli'ye söyledi. Olay yerine gelen Tangerli, yaşlı adamı yerde yatarken görünce durumu polise ve 112 Acil Servis’e bildirdi. Olay yerine gelen polis, yaşlı adamın 3 bıçak darbesi ile öldürüldüğünü belirledi.

Yusuf Parlakderi, tarlada beklerken elinde bıçak ve sopa olan bir şahsın yanlarına geldiğini belirterek, “Aralarında bir husumet vardı. Bana 'Sen kaç, ben onu öldüreceğim' dedi. Elindeki sopa ile de omzuma vurdu” diye konuştu.

Bekçinin haber vermesi üzerine olay yerine giden Yalçın Tangerli ise, “Halamın oğlu ile birlikte bahçeye geldik. Yaşlı adam yerde yatıyordu. Nabzına baktım, ölmüştü. Direk 155’i aradım. Sonra 112’yi aradım bilgi verdi. Bekçi kendilerine saldırdıklarını ve kendisini de dövdüklerini söyledi. 'Ben kaçtım, o büyük bir ihtimalle ölmüştür' dedi. Bunu yapan şahısla daha önce mahkemelikmiş herhalde. Kim olduğunu bilmiyorum, ben tanımıyorum” dedi.

İsmini vermek istemeyen başka bir bahçenin bekçisi ise, şunları söyledi:
“3 ay önce rahmetlinin evi yakılınca Ahmet’e 'Polise söyle' dedim. 'Eğer söylersem beni gece öldürürler' dedi. Korkusundan söylemedi. Polisler de geldi, tutanak tuttu. Evi yakanın ismini bana söylemedi. Zaten Ahmet’ten sürekli para istiyorlardı.”

Bu arada Ahmet Hamdi Mert’in 3 ay önce 25 dönümlük arazisi içinde bulunan evinin yakıldığı ve evin yakınına çadırdan bir ev yaparak burada kaldığı öğrenildi.

Cinayetle ilgili olarak ise Yasir isimli bir şahıs gözaltına alınarak, ifadesi alınmak üzere Kuru Köprü Polis Merkezi’ne götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2012 Cumartesi 13:55:04
Güncelleme :5 Haziran 2012 Salı 13:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?