27
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜREĞİR - ADANA

Yeşil kart başvurularına sıkı inceleme

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Kaymakamı Sadettin Genç, yeşil kartın gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gibi çalıştıklarını belirterek, "Yeşil kart için başvuranlar arasında 3 katlı evi, ticari araçlarıyla yüzlerce dönüm arazisi bulunanlar dahi var" dedi. 

Yüreğir İlçe Kaymakamı Sadettin Genç, yaptığı açıklamada, Adana'da, yeşil kart kullanımındaki suiistimalleri önlemek amacıyla başvuruları titizlikle incelediklerini söyledi. 2003 yılından bu yana 159 bin 423 kişinin Yüreğir Kaymakamlığı'na yeşil kart talebinde bulunduğunu ve maddi durumu iyi olan 27 bin 576 kişinin talebinin reddedildiğini belirten Genç, 125 bin 304 yoksul vatandaşa yeşil kart verdiklerini, 6 bin 543 yeşil kartında ölüm, evlenme, il değiştirme ve yurt dışına çıkma gibi sebeplerden dolayı iptal edildiğini söyledi. 

Yeşil kartın gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi için MİT gibi çalıştıklarını vurgulayan Genç, "Yeşil kart için başvuran vatandaş hakkında kurye vasıtasıyla, tapu ve vergi dairelerinin yanı sıra, Tarım, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı müdürlüklerinden araştırma yapılıyor. Ayrıca, polis ve jandarmadan da yardım alarak bir MİT gibi titizlikle yeşil kart talebinde bulunanları inceliyoruz" dedi. 

Yüreğir'in özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden yoğun göç aldığını, çoğunluğu maddi durumu iyi olmayan bu kişilerin başvurusunun yanı sıra maddi durumu iyi olan kişilerin de yeşil karttan yararlanmaya çalıştığına dikkat çeken Genç şunları söyledi:
"Yardıma muhtaç kişilerin hakkının yenmemesi için yeşil kart bürosunda sorumlu tüm personel mesai saati gözetmeksizin çalışıyor. Her gelen başvuruyu dikkatli inceliyor ve haksız yere müracaat edenlere göz açtırmıyoruz. İtirazda bulunanların dosyalarını da bizzat kontrol ediyorum. Acil olan hastaların yeşil kartları 15 günde diğer vatandaşların yeşil kartları ise 2 ayda veriliyor. Durumu iyi olan vatandaşlar yardıma muhtaç vatandaşların daha çabuk yeşil kart almasını önlemek istemiyorsa başvuruda bulunmasın." 

Kaymakamlık Yeşilkart Bürosu'na yeşil kart için başvuranların arasında tüccarlar, birkaç konut ve yüzlerce dönüm toprağı, lüks otomobil sahibi olanların bulunduğuna dikkat çeken Genç, "İsimlerini gizli tutmak zorunda olduğumuz kişilerin arasında 3 katlı evi, ticari araçlarıyla yüzlerce dönüm arazisi bulunanlar var. Bazıları, kendisini oğlunun evinde, oğlu da babasının evinde oturuyormuş gibi belge düzenleyip bize başvuruda bulunuyor. Bize gelen başvurular arasında 2-3 yıllık SSK'lı olanların bile yeşil kart talebinde bulunduğunu gördük" diye konuştu. 

Genç, talepte bulunup yeşil kartı çıkan 4 bin kişinin de hala kartını almadığını, vatandaşın kendi işini takip etmediğini sözlerine ekledi.
Adana'da 2006 yılında yeşil kart için başvuran 124 bin 541 kişiden 96 bin 541 kişiye yeşil kart verilirken, 28 bin 2 kişinin ise talebi kabul edilmedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 13:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İREM DOLU IP: 85.98.144.xxx Tarih : 17.04.2007 15:49:13
SLM YEŞİL KARTI İHTİYACI OLAN AİLELERE VERİLSİN DİYORSUNUZ AMA ORTADA HİC BİR FAALİYET YOK HASTA RAPORU OLANLARA DAHİ HEMEN VERİLMİYOR.NEDEN?