18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Yüreğir: İncirlik'te Türk işçi kıyımı

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde kurulu bulunan İncirlik Üssü'nde ABD'li işveren ile Türk işçisi arasında tenkisat krizi başladı. 25 işçinin işine son verilmek istenmesine Türk Harb-İş Sendikası sert tepki gösterdi.
İncirlik Üssü'nde çalışan toplam bin 500 personelden Türk Harb-İş Sendikası üyesi bin 450 işçiyi işten çıkarılma telaşı sardı. Üs'de bulunan 39 Wıng Komutanlığı, sendikalı 25 işçi için tenkisat kararı aldı. Alınan kararın genişletilerek sürdürülmesinden endişe ediliyor.
1 Mayıs'tan itibaren uygulanacak olan karara tepki gösteren Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Çimen, kararı kabul edilemez bulduklarını açıkladı. Sendikanın Adana Şubesi önünde toplanan yüzlerce işçinin de hazır bulunduğu sırada basına açıklama yapan Çimen, 31 Aralık 2003'de biten ve yenilenmesi için devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde böyle bir kararın etik ve demokratik olmadığını savundu. Çimen, 34 bin üyesi ile Türk Harb-İş Sendikası'nın, alınan tenkisat kararını iptal etmek için her platformda mücadele edeceğini kaydetti. Çimen, ABD'li işverenin kararı yeniden gözden geçirmemesinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerine de olumsuz yansıyacağını ifade etti.
Basın mensuplarının tenkisat kararının gerekçesinin sorması üzerine de Osman Çimen, "Afganistan'da, Irak'ta savaşıyorlar. Oralarda zarar ediyorlar. Binlerce insanı katlederek uğradıkları zararı herhalde Türk işçisi üzerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Bize gelen bilgi bu yönde" dedi.
ADA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 00:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?