17
Mayıs
2024
Cuma
YÜREĞİR - ADANA

Yüreğir Belediyesi'nden çıkarılan işçiler eylem yaptı

Bir grup mağdur işçi, Sabancı Merkez Camii önünde cuma namazı çıkışı eylem yaparak seslerini duyurmayı amaçladı. Ancak polis, işçilere Vali Kemal Önal’ın camide bulunduğunu belirterek eylemi ertelemelerini istedi. Bunun üzerine aralarında çocukların da bulunduğu ve sayıları 25 kadar olan grup, Vali Kemal Önal’a ayıp olur kaygısıyla eylemi gelecek haftaya tehir ettiler.


Ellerinde Türk Bayrağı ve çeşitli dövizler bulunan grup, eylem yerine açıklama yapmakla yetindi. İşten çıkarıldıktan sonra çok zor şartlar yaşadıklarını belirten grup bir işçi "Belediyeden zorla, dayakla hakaretlere maruz kalarak çıkarıldık. Açız. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Hükümetin AB’ye girmek için uğraş verdiği bir dönemde insan hakları bu mu? Hukuk, adalet nerede?" sözleriyle Belediye Başkanı Ömer Topçu’ya ve yönetimine tepki gösterdi.


İşçilere öteden beri destek veren Ülkücü İşçiler Adana İl Başkanı Cengiz Çetinöz ise yaptığı konuşmada, "Bu insanlar hiç bir suçu yokken insana yakışmayacak şekilde dövülerek, tehdit edilerek işten çıkarıldılar. Okul dönemi başlıyor. Böyle bir ortamda işçiler ve ailesi gerçekten zor durumda. Yetkililer bu duruma daha fazla sessiz kalmamalı" dedi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 16:05:31
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 15:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?