18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜREĞİR - ADANA

Yürüyüş yaparken can verdi

YÜRÜYÜŞ YAPARKEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ

Adana'da kalp rahatsızlığı olan ve 1 ay hastanede yatan 66 yaşındaki bir kişi yürüyüş yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yaşlı adam rahatsızlananınca komşusunu cep telefonundan arayarak ,"Yetişin ben çok kötüyüm" dedi ancak kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yaşar Kemal Koşu ve Yürüyüş Parkuru'nda meydana geldi. İddiaya göre 66 yaşındaki emekli Ahmet Eker, bundan yaklaşık 3 ay önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede 1 ay yattı. Eker, hastaneden çıktıktan sonra yürüyüş parkurunda arkadaşlarıyla birlikte her gün sabahları yürüyüş yapmaya başladı. Bugün de Seyhan Nehri kenarında bulunan Yaşar Kemal Koşu ve Yürüyüş Parkuru'na gelerek yürümeye başladı. Ormanlık alanda yürümeye başlayan Eker bir süre

sonra rahatsızlandı. Rahatsızlanınca yürüyüş yolundan çıkarak ormanlık alana gelerek iki ağacın arasında ayakta durmaya çalışan Eker komşusu Serdar Gedik'i (41) cep telefonuyla aradı. Eker telefonda komşusuna "Ben yürüyüş parkurundayım çok kötü oldum yetişin" diyerek telefonu kapattı bunun üzerine Serdar Gedik, arkadaşı İbrahim Pıtırlı'yı da yanına alarak yürüyüş parkuruna gitti. Ormanlık alanda iki ağacın arasında duran Eker'i gören arkadaşları hemen onun yanına gitti. Ancak Eker onlar gelmeden yere

yığıldı. Bunun üzerine arkadaşları ambulansı çağırdı. Ancak ambulans geldiğinde Eker çoktan hayatını kaybetmişti. Daha sonra olay yerine Eker'in hemşire kızı Zeynep Eker geldi. Babasının cansız bedenini yerden gören Eker gözyaşlarına boğuldu. Yakınları onu sakinleştirmeye çalıştı ancak Eker, "Baba keşke yanında dursaydım" diye gözyaşı döktü.

Eker'in cep telefonuyla aradığı Gedik, arkadaşının cansız bedine başına olayı anlattı. Gedik, arkadaşının kendisini telefonla aradığını ve çok kötü olduğunu hemen gelmesi istediğini söylediğini belirterek, "Ben hemen telefonu kapattım olay yerine geldim. Olay yerine gelir gelmez ambulansı aradım ama kurtaramadık. Ahmet amca bundan önce kalp rahatsızlığından 1 ay hastanede yatmıştı" dedi.

İbrahim Pırıltılı (42) ise Eker'in burada kalp kiriz geçirip ölen 4. kişi olduğunu vurgulayarak, "Yürüyüş parkurunda mutlaka bir ambulans beklemeli. Buraya uzun süre ambulans gelmedi. Ambulans gelse bu amca kurtulurdu" diye konuştu.

Adana'da bugün hava sıcaklığını termometreler 37, nemi ise yüzde 75 gösterirken uzmanlar özellikle kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.

YÜRÜYÜŞ YAPARKEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ
YÜRÜYÜŞ YAPARKEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ
YÜRÜYÜŞ YAPARKEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 14:06:17
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 10:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?