20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKSU - AKSU - ANTALYA

1 milyonluk soygun

Antalya’da tahsilat yapılan parayı kuyum firmasına nakleden araçtaki güvenlik amiri 35 yaşındaki Recep Yıldız, yanındaki arkadaşını silahla tehdit edip etkisiz hale getirdikten sonra 1 milyon liranın üzerindeki parayı alıp kaçtı.

Son 3 ay içerisinde Diyarbakır İstanbul ve Antalya'da yaşanan üç olay gözleri güvenlik şirketlerine çevirdi. Grup 911 Özel Güvenlik Hizmetleri Genel Müdürü Fikret Şimşek, güvenlik şirketlerinin eleman seçiminde ince eleyip sık dokuması gerektiğini söyledi.

Olay, merkeze bağlı Aksu İlçesi Boztepe Kavşağı’nda saat 15.20 sıralarında meydana geldi. Toptan kuyum işi yapan Perge Kuyumculuk'ta güvenlik amiri olarak çalışan Recep Yıldız, muhasebeci Türkay Tosun ile birlikte kuyumculardan tahsilat yaptı.

İkili, 07 BIA 05 plakalı otomobille Antalya- Alanya Karayolu üzerinde bulunan işyerine dönmek için yola çıktı. Boztepe Kavşağı’nı geçtiklerinde yanındaki silahla muhasebeciyi etkisiz hale getiren ve korkutmak için 1 el ateş eden güvenlikçi, aracı yol kenarında durdurduktan sonra paraları alarak sazlık alana kaçtı. Araçta etkisiz hale getirilen Türkay Tosun'un ihbarıyla harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Solaklı Köyü yakınlarındaki sazlık alanda geniş çaplı operasyon başlattı. Polis ekipleri, sazlık alanı yerden kuşatıp arama çalışması yaparken, polis helikopteri de havadan gözetleme yaptı.

1 milyon liranın üzerindeki parayı alıp kaçan güvenlik görevlisi Recep Yıldız, sazlık alanda polis ekipleri tarafından yakalandı.

3 GÜN ÖNCE İSTANBUL'DA DA YAŞANMIŞTI

Son üç ay içerisinde buna benzer iki olay daha yaşanmıştı. İstanbul ve Diyarbakır'da güvenlik şirketlerine ait para taşıyan zırhlı araçlar, güvenlik elemanları tarafından soyulmuştu.

İstanbul TEM gişelerinde meydana gelen olayda, zırhlı aracı korumakla görevli güvenlik çalışanı Erkan Ç.(28), sürücü Hikmet Karaman’ı bağladıktan sonra araçtaki 349 bin lira, 324 bin Euro, 310 bin dolar, 50 bin sterlin, 1250 Avusturya doları, 2 bin 685 Kanada doları ve 10 bin 870 isviçre kronunu ile kayıplara karışmıştı.

Polis saldırganı yakalamak için operasyonları sürdürürken evli ve bir çocuk babası Erkan Ç., çaldığı paralarla birlikte ortaya çıkarak polise teslim oldu

2 MİLYON DOLARLA KAÇMIŞTI

Diyarbakır’da 8 Eylül'de yaşanan olayda ise, çalıştığı bankaya ait dövizi havaalanına götüren güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Selahattin Aktürk, araçta araçta bulunan mesai arkadaşını tabanca tehdidiyle etkisiz hale getirip bagaja kilitledikten sonra içinde 2 milyon dolar bulunan torbayı alıp kaçmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Aktürk'ü yaklaşık bir ay sonra Antalya'nın alanya İlçesi'nde bir arkadaşıyla yemek yerken yakalayarak gözaltına almıştı

Ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2011 Cuma 21:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?