19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

11 yaşındaki minik kızın katili yargı önünde

Antalya’nın Alanya İlçesi Avsallar Beldesi’ne annesi Petra Eder’le birlikte tatile gelen ve deniz yatağı almak için otelden çıktıktan sonra öldürülmüş olarak bulunan Lisa Eder’in (12) katil zanlısı Bülent Gülbay’ın cinayeti işlediği resmi olarak açıklandı. Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Semih Coşkun ve Emniyet Amiri Alper Tunga, Emniyet Müdürlüğü’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamaya göre, "09 Ekim günü Alanya’ya tatile gelen Petra Eder ve kızı Lisa Eder, Yeşilkay Beldesi Alara Park Otel’e yerleşmişti. Lisa Eder (12) otelden deniz yatağı almaya ayrıldı ve ortadan kayboldu. Anne Petra Eder ve otel görevlileri, Yeşilköy Karakolu’na başvurdu. 11 Ekim günü ise 155 Polis İmdat telefona gelen ihbarda Alanya İlçesi’nde bulunan Hisariçi Kalesi’nin alt kısmında bayan cesedi olduğu bildirildi.

Olay yerine gidildiğinde Lisa Eder’in cesedi bulundu ve inceleme başlatıldı. Uzman ekiplerin de katıldığı delil incelemesi sonucu bir çok kişi incelendi ve Bülent Gülbay, jandarma tarafından gözaltına alındı. Yapılan aramalarda elde edilen bilgi, bulgular ve çevreden yapılan araştırmaların sonucu olayın şüphelisi Bülent Gülbay (36) olduğu ortaya çıktı. Gülbay adliyeye sevk edildi" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından cinayet zanlısı Bülent Gülbay, Alanya Emniyet Müdürlüğü tarafından özel koruma eşliğinde adliyeye getirildi. Gülbay’ın adliye girişinde de olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Zanlı Bülent Gülbay’a saldırı ihtimaline karşı çelik yelek giydirildi. Gülbay’ın adliyedeki sorgusuna devam ediliyor.

iha-alanya
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 11:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?