18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

22 operasyon zanlısı adliyede

'TİKİ' OPERASYONU

Alanya'da, 'Tiki' isimli uyuşturucu operasyonunda yakalan 27 zanlıdan 22'si adliyeye sevk edildi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM), üç aydır sürdürdükleri operasyon kapsamında 25 Ocak'ta Gaziantep ve Şanlıurfa'dan getirilen uyuşturucuları muz ve çay kolileri arasında ele geçirdi. 27 F 9775 plakalı (Renault Megan), 27 TP 381 plakalı (Renault Kango) iki araç içerisinde 26 kg 650 gram, plakasız bir motosiklette ve bir evde yapılan aramada narkotik köpeği 'Avcı' tarafından 2 kg 850 gram esrar maddesi ele geçirildi.

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak yönetmek, örgüte üye olmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan yakalanan zanlılar dört günlük sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Ahmet Ç. (22) liderliğinde kurulan suç örgütüne mensup Sercan K. (19), Muhammet U.(24), Mevlüt A. (27), Müslüm S. (27), Hüseyin S. (28), Mehmet K. (36), Abdulkadir İ. (23), Mehmet G. (31), Bayram K. (23), Erkan O. (30), Adem A. (32), Necati K. (21), Aslan A. (20) ve Sinan I. (19)'nın sorgusu KOM Grup Amirliği tarafından yapıldı. Yaşları küçük olan Serhat A. (17), Süleyman K. (16), Metin Ş. (16), Serkan O. (16), Servet Ö. (17), Hasan B. (17) ve Onurcan C. (17) de Çocuk Büro Amirliği'nde ifade verdi.

Zanlılar yapılan sorgularının ardından Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermek üzere Alanya Adliyesine getirildi. Ömer S. ise (17) daha önce İstanbul'da işlediği suçtan dolayı İstanbul Fatih 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı ile KOM ekipleri tarafınca Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ahmet B. (28), Zekeriya B. (23), Mazlum T. (18), Mehmet Ali Ü. (34) de Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Zanlılara ait otomobil, işyeri ve evlerde yapılan aramalarda 2 hassas terazi, 125 gram hint keneviri tohumu, 1 kuru sıkı tabanca, esrar içiminde kullanılan malzemeler ile aralarında irtibatı sağladıkları cep telefonları ele geçirildi.

ÖRGÜTÜ ÇÖKERTTİK

Alanya İlçe Emniyet Müdürvekili Erkan Dur, öğrencilerin zehir tuzağına düşmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi. KOM Grup Amirliği'nin yaptığı başarılı operasyonla zula olarak tabir edilen adresler ve okul yakınlarındaki parklarda öğrencilere satmak için getirilen uyuşturucu maddeleri ve satıcıların yakalandığını anlatan Dur, şöyle konuştu: "Gaziantep ve Şanlıurfa'dan getirilen uyuşturucuların okulların ikinci döneme girmesi ile pazarlanacağını tespit ettik. Okul önlerindeki önlemlerimiz sayesinde

okullara giremeyen tacirler belirledikleri tenha adreslerde satış işlemini gerçekleştireceklerdi. Yapılan operasyonla örgütü çökerttik."

'TİKİ' OPERASYONU
'TİKİ' OPERASYONU
'TİKİ' OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 18:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?