22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALANYA - ANTALYA

40 konutluk siteye rekor ceza

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Avsallar Beldesi'nde kaçak su kullandıkları ileri sürülen bir siteye belediye ekipleri tarafından 181 bin 615 YTL para cezası kesildi .


Antalya'nın Alanya İlçesi, Avsallar Beldesi'nde bir ihbarı değerlendiren zabıta ekipleri 40 konuttan oluşan bir siteye baskın düzenledi.

Zabıta ekipleri sitede yaptıkları incelemede ana su saatinin sökülerek düz bağlantı yapıldığını, böylece havuza ve konutlara kaçak su verildiği tespit etti. Sitede 7 yıldır kaçak su kullanıldığını belirleyen zabıta ekiplerinin raporunu değerlendiren belediye encümeni suyun bedelini hesaplayarak siteye 181 bin 615 YTL para cezası kesti.

Ayrıca site hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Akdemir, "Konutlarda hiç su aboneliği yoktu. Sitelerin tek abonelik üzerinden su alması yasal değildir" dedi.


Verilen cezanın etik olmadığını söyleyen site yönetim kurulu Başkanı Yaşar Çitli, "Bu sitede Avrupalı insanlar oturuyor. 7 yıldır belediye tarafından verilen suyu kullanıyor ve faturasını da ödüyoruz. Bu cezanın etik olmadığını herkes biliyor. Yabancılar sitede bulunan evlerini satmak ve Türkiye'yi terk etmek istiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 13:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?