19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Alanya: Çakır'ın tesbihine Almanlar'ın yoğun ilgisi

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi adlı dizide, Süleyman Çakır tiplemesiyle ünlenen oyuncu Oktay Kaynarca’nın dizide kullandığı tespih, Alanya İlçesi’nde yok satıyor. Tespih özellikle Alman turistler tarafından satın alınıyor.

Kurtlar Vadisi’nin başrol oyuncularından Oktay Kaynarca’nın kullandığı Oltu taşından yapılan, üzerinde gümüş sim bulunan tespih, Alanya’daki mağazalarda 50-85 milyon lira arasında satılıyor. Alanya halkı kadar, yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği tespihleri en fazla Alman turistlerin aldığı bildirildi.

Alanya’daki Hasmin Bujiteri sahibi Hasan Erdoğan, Erzurum’dan özel olarak getirilen tespihlere yoğun ilgi olduğunu söyledi. Hasan Erdoğan, "Günde, 3 ile 10 arasında tespih satışı yapıyoruz. Ancak istediğimiz kadar sipariş elimize gelmiyor. Erzurum’da bile tespih kalmadığı söyleniyor. Ayrıca Almanya’da Türk tanıdıkları olan bayan turistler, arkadaşlarına hediye almak için Çakır Tespihi istiyorlar" dedi.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 13:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?