17
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

Alanya: İşsiz gençten 'insanlık' dersi

Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesi'nde işsiz olduğu belirtilen bir genç, bulduğu para dolu çantayı jandarmaya teslim etti. Üç aydır işsiz olan Yakup Kartal, yolda bulduğu içi para dolu çantayı jandarmaya teslim ederek insanlık dersi verdi.

Yaklaşık üç aydır iş arayan Kartal, öğle saatlerinde bir otelde iş görüşmesi dönüşü yolda yürürken bir çanta buldu. Çantayı açınca içerisinde 500 Euro ve 300 milyon lira olduğunu gördü. Çok sayıda kredi kartı ve kimliğin de bulunduğu çantayı Kartal, Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanı Erdal Karabiber'e teslim eti.

Çantanın Hollanda'da yaşayan gurbetçi aile Hacer-Turabi Yıldırım çiftine ait olduğu belirlendi. Tatil için Alanya'ya gelen Yıldırım çiftinin çantalarını Mahmutlar'da kalmak için otel ararken kaybettikleri ortaya çıktı. Yıldırım çiftiyle temasa geçen Mahmutlar Jandarma Karakolun yetkilileri, çantayı gurbetçi çifte teslim etti.

Çantayı teslim eden Yakup Kartal'ı da görmek isteyen çift, Kartal'a teşekkür ettiler. Hacer Yıldırım, "Çantayı kaybettikten sonra bulunacağından hiç umudumuz yoktu. Tek umudumuz içindeki parayı alıp, kimlik ve benzeri evraklarımızı teslim etmeleri yönündeydi. Ancak çantayı eksiksiz bulduk. Yakup Kartal gibi insanların hala var oluşunu bilmek insanı mutlu ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yoksa tatilimiz mahvolacaktı" dediler.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 18:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?