19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Alanya: Yolda bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

Hamallık yaparak ailesini geçindirmeye çalışan 61 yaşındaki bel fıtığı hastası Mehmet Sönmez, pazar yeri civarında içi para dolu bir cüzdan buldu. Cüzdanı bulduğu yerde bir süre sahibi gelir mi diye bekleyen Sönmez, kimsenin gelmediğini görünce içinde 400 Euro ve çok sayıda kredi kartı bulunan cüzdanı polise teslim etti. Polis kredi kartı bilgileri sayesinde cüzdanın sahibi olan Danimarkalı Henning Smeed’e ulaştı. 13 gündür Alanya Cesar’s Otel’de ailesiyle tatil yapan Henning Smeed, karakola giderek cüzdanı teslim aldı.

Henning Smeed polislerden cüzdanı bulan şahısla ilgili bilgi istedi ve kendisi ile tanışmak isteğini belirtti.. Bunun üzerine polis Mehmet Sönmez’le irtibata geçerek her iki tarafı da otelde biraraya getirdi. Otelde biraraya gelen hamal Mehmet Sönmez ve Smeed ailesi arasında duygusal anlar yaşandı. Henning Smeed, Mehmet Sönmez’e sarılarak teşekkür etti. Smeed, "Sen fakir olduğun halde bu parayı almadın, sahibine geri verdin. Yaptığın çok erdemli bir davranış. Danimarka’da olsa idik şimdi ne cüzdanımızı ne de paramızı geri alabilirdik" dedi.
Henning Smeed’in kendisine verdiği hediyeyi zorla kabul eden Mehmet Sönmez, "Benim yaptığımı kim olsa yapardı. Bu kadar büyütülecek bir şey yok. Biz ekmeğimizi helal yoldan kazanırız ve harama el atmayız. Bugüne kadar 6 çocuğuma hiç haram lokma yedirmedim, bundan sonrada yedirmem" diye konuştu.

alanya
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 17:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?