19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Alanya yeni turizm sezonuna hazırlanıyor

Alanya Deniz Ticaret Odası ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) ortaklaşa düzenlediği, bölge denizciliğinin envanterinin çıkartılarak, devam eden denizcilik yatırımlarının durumu, yeni projelerin değerlendirilmesi ile ocak ayından itibaren uygulanmaya başlayan Özel Tüketim Vergisiz yakıt kullanımı konularının tartışıldığı toplantıda konuşan Günhan Sarıkaya, 2004 yılını 'Temiz Deniz Yılı' yapmak için her türlü tedbiri almaya kararlı olduklarını açıkladı.
Deniz temizliği ve otellerdeki arıtmanın denetimi konusunda yetki karmaşası yaşandığını belirten Sarıkaya, "Arıtmaları Çevre İl Müdürlüğü, denizi ise Sağlık Grup Başkanlığı denetler. Alanya'da tam donanımlı bir halk laboratuvarı bu denetimlerin her ikisini de sağlıklı bir şekilde yapabilir" dedi.
Alanya'ya büyük yolcu gemilerinin gelebilmesi için yeni bir liman yapılmasının gerektiğini belirten Sarıkaya, "Şu andaki mevcut limanın üç ayağı sakat. Alanya Limanı'nın şu haliyle iskelenin özelleştirilmesiyle çok iyi kullanılmaktadır. Ama uzun vadede yararlanma şansı yok.. Bu konuda bölge müdürlüğümüzün girişimlerde bulunmasını, yer tespitlerinin yapılmasını arzu ediyorum. Her fırtınada adeta yüreğimiz hop ediyor" diye konuştu.
Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya konuşmasında, ulusal basında yer alan Alanya Limanı'nda bulunan gemilere terör saldırısı yapılacağına dair haberlere değinerek bu konuda gerekli önlemi aldıklarını belirtti. Sarıkaya, limanda olası bir terör saldırısına karşı gerekli çalışmaların bittiğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Güvenlik uygulaması 2004 turizm sezonunda başlayacak. İskelemize gelen yolcu gemilerinde Alanya'da konuşlandırılması gezmeleri ve tekrardan uğurlanması konusunda, Emniyet, Sahil Güvenlik ve ilgili birimlerce ciddi çalışmalar yapılıyor".
Dinek Mevkii'nde bulunan yat limanıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Sarıkaya, yat limanının en kısa zamanda yap-işlet-devret modeliyle bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, limanın toprak dolguyla kapanma riskinin bukunduğunu belirtti.
RIZA YANIK -ALANYA (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2004 Çarşamba 14:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?