17
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

Alanya'da AİDS paniği

Alanya Sağlık Grup Başkanı Erbaş Tercan, hayat kadınıyla ilişkiye giren tüm erkekleri, derhal tahlil yaptırmaları konusunda uyardı.

Bir istibaratı değerlendiren Alanya Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı Yeşilköy Jandarma ekipleri, Avsallar Beldesi’ndeki bir eve baskın düzenledi. Baskında Ukrayna uyruklu Olek Sandra (30) bir erkekle ilişkiye girdiği sırada suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan kadının vize süresinin geçmiş olduğu tespit edildi. Yaklaşık 1 yıldır Türkiye’de olduğu belirlenen Sandra’nın, götürüldüğü Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolü sırasında AIDS hastası olduğu ortaya çıktı.
Alanya ve beldelerinde erkeklerle birlikte olan Olek Sandra’nın ifadesinde AIDS hastası olduğunu bildiğini ve para kazanmak için fuhuş yapmaktan başka çaresinin olmadığını söylediği bildirildi. Uzun süredir AIDS’li olduğu belirlenen Olek Sandra’nın jandarma tarafından sınır dışı edildiği kaydedildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Sağlık Grup Başkanı Erbaş Tercan, Olek Sandra ile birlikte olan erkeklerin bir an önce tahlil yaptırması gerektiğini söyledi. Söz konusu kadınla birlikte olan erkeklerin hayatının tehlikede olduğunu dile getiren Tercan, "Bazı erkekler kendini ve ailelerini düşünmeden hiç tanımadıkları kadınlarla birlikte oluyorlar. Bu da ölümcül bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Olek Sandra ile birlikte olan erkekler bir an önce AIDS testi yaptırmalı" diye konuştu.

alanya
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 14:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?