18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

Alanya'da Almanca televizyon yayınları

Haber bülteni, Alanya’da Almanca bir gazete çıkaran Julia Alaattinoğlu tarafından hazırlanarak sunulacak.

Alanya’da yayın faaliyetlerini sürdüren Kanal A, çok sayıda Alman’ın yaşadığı ilçede Almanca haber bülteni yayınlamaya hazırlanıyor. Kanal A Genel Yayın Koordinatörü Gaye Coşkun, ilçede yaşayan yabancılardan bu konuda yoğun talep gelmesi üzerine böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Almanca haber bülteni için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve deneme çekimlerinin devam ettiğini belirten Coşkun, "Haberleri okuyacak ve Türkçe’den Almanca’ya çevirecek bir Alman aradık. Alanya’da Almanca gazete çıkartan Julia Alaattinoğlu, yaptığımız teklifi kabul etti" dedi.

15 yıldır Alanya’da yaşayan ve eşi Türk olan Alman uyruklu Julia Alaattinoğlu ise, uzun süredir gazete çıkarttığını ve basın sektörüne yabancı olmadığını söyledi. Alanya’ya ev alarak yerleşen Almanlar’ın, ilçede olup bitenleri merak ettiğini kaydeden Alaattinoğlu, "Bana böyle bir teklif geldiğinde hemen kabul ettim; çünkü ben de ilk başlarda Türkçe bilmediğimden, ilçede ne olup bittiğini bilmiyordum. Artık Alanya’da yaşayan Almanlar, birçok olaydan haberdar olacak" diye konuştu.

"Almanca Haberler", Salı günleri ana haber bülteninin ardından, Çarşamba günleri ise saat 18.00’de yayınlanacak ve yaklaşık 15 dakika sürecek.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 15:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?