19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Alanya'da Ata'ya çirkin saldırı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Toslak Sabır Erkin İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Atatürk büstü parçalandı.


Vatandaşlar, büstü parçalayanlara lanet okurken köy muhtarı Bekir Erdoğan ise büstün, okul bahçesinde top oynayan çocuklar tarafından kırıldığını iddia etti.


Edinilen bilgiye göre Toslak Köyü'nda bulunan Sabır Erkin İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan ve 50 yıllık Atatürk büstü parçalandı. Olay, 23 Nisan kutlamaları için okula erken gelen çocuklar tarafından büstün parçalandığının fark edilmesiyle ortaya çıktı. Okula gelen öğretmenler ise diğer öğrencilerin görmemesi için büstü 2 adet çelenkle kapattı. Kırık büst, bulunduğu kaideye alçı ile tekrar yapıştırıldı.


Okula gelen jandarma, olayla ilgili gerekli çalışmaları başlatırken Toslak Köyü Muhtarı Bekir Erdoğan, okulun babası İbrahim Çavuş tarafından 1945 ila 1950 yılları arasında yapıldığını, büstün de o tarihte geldiğini söyledi. Köylerinde büstü kıracak bir kimsenin olmadığını söyleyen Muhtar Erdoğan, "Bu büst, 50 yıldır burada. Haliyle eskidi ve üzerinde çatlaklar vardı. Tahmin ediyorum çocuklar top oynarken kırdılar" dedi.


Köy halkı ise büstü parçalayanlara tepki göstererek, "Bunu yapanlar bir an önce yakalanıp cezalandırılmalı. Bir kişinin yaptığı tüm köy halkına mal edilemez" şeklinde konuştular.

ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 18:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?