17
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

Alanya'da kazada ölen genç 7 kişiye umut oldu

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde trafik kazasında hayatını kaybeden genç, böbrek hastası babasına ve 6 hastaya umut ışığı oldu.

26 yaşında ölen Şamil Sezgin'in kalp kapakçıkları, karaciğeri, böbrekleri, pankreası ve korneaları, Antalya'da yapılan operasyonun ardından özel uçakla Ankara Üniversitesi Başkent Hastanesi'ne getirilerek 6 hastaya nakledildi. Sezgin'in babasının kronik böbrek yetmezliği olduğu, bu nedenle de organ nakline sıcak baktığı belirtildi.

Sezgin'in karaciğerinin nakledildiği Mehmet Ünal'ın ağabeyi ve ablası "İnsan başına gelmeyince bilmez. Buradan kurtulduktan sonra bütün organlarımı bağışlayacağım. Benim insanlara tavsiyem, bütün organlarınızı bu tür vakıflara bağışlasınlar. İnsan yaşamını kurtarmak kadar güzel bir şey yok. Kardeşim burada tek karaciğer hastası, durumu çok ağır. Başkent Hastanesi'ne ve Başhekim Mehmet Haberal'a çok teşekkürler" dedi.

14 yıldır böbrek nakli için bekleyen bir hastanın yakını ise "Kardeşim 14 yaşından beri hasta. 14 yıldır diyalize giriyor. Sevindirici bir haber bizim için. Umarız dokular uyuşur" dedi.

ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 13:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?