24
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

Alanya'da vitrin uygulaması başladı

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde vitrin uygulamasının ilk gününde, zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 157 esnaf uyarıldı.

Alanya Belediye Meclisi, 1 Ocak’tan itibaren dükkanların dışarısına mal konulmasına yasak getirmişti. Aylardır yapılan hazırlıklardan sonra uygulama yürürlüğe girdi. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 4 ekip, şehrin değişik cadde ve sokaklarında kurallara uyulup uyulmadığını denetledi.

Denetimlerde, esnafın büyük bir bölümünün dükkan önlerindeki tezgahları kaldırarak ürünlerini vitrine koydukları gözlendi.

Uygulamaya geçmediği ve dükkan dışarısında ürün satışı yaptığı tespit edilen 157 esnafa ise tutanak tanzimi yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, gerekli uyarıları daha önce yaptıklarını ve esnafların karara uyması gerektiğini belirterek, "Haklarında tutanak tanzimi yapılan esnaflar bir hafta içerisinde uygulamaya geçtiğine dair bize başvurursa ceza almaktan kurtulur" dedi. Sipahioğlu, uygulamanın önümüzdeki günlerde daha sağlıklı hale geleceğini ifade etti.

Bu arada, uygulamaya ağırlıklı olarak uyulan çarşı merkezi ve cuma pazarı civarında cadde ve sokaklar yürünebilecek hale geldi. Daha önce işyeri önünde bulunan ve içeri sığmayan yüzlerce cansız manken ise çöpe atıldı.

RIZA YANIK ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 08:38:13
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 13:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?