19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Alanyalı erkekler 'eş durumundan' Avrupalı

Alanya'da 15 ay içinde gerçekleştirilen 947 evlilikten 176'sının yabancılar ile yapıldığı bildirildi.
Alanya'da evlenmek isteyen Türk erkeklerini tercihi yabancı uyruklu turistler oluyor. Alanya Belediyesi Nikah Dairesi tarafından son 15 ay içinde gerçekleşen 947 evliliğin 176'sı yabancı uyruklu eşlerle kıyıldı. Bu evliliklerin arasında birinciliği Almanlar alırken bunu sırasıyla Hollandalılar, İskandinavlar, Rus, Polonya ve Finlandiyalılar izledi.
Alanya'da her geçen gün artan yabancı evliliklerine bugünde bir yenisi eklendi. 1 ay önce tatil için annesi ile birlikte Alanya'ya gelen Finlandiyalı Elina Maarit, Alanya Çarşısı'nda alış-veriş yaparken tanıştığı Mehmet Bilgin ile arkadaş oldu. Hataylı olduğunu söyleyen Mehmet Bilgin, "Elina'yı gördüğüm anda aşık oldum. Yıldırım aşk dedikleri bu olsa gerek. Sonra arkadaş olduk ve 1 hafta içinde evlenmeye karar verdik" dedi. Finlandiyalı Elina Maarit'de aynı duyguları paylaştığın söyleyerek, "Mehmet çok yakışıklı ve çok iyi bir insan. Onu ilk gördüğüm anda çok sevdim. Sonra hemen evlendik, çok mutluyum" dedi.
Alanya Belediyesi Nikah Memurluğu Dairesi'ne gelerek evlenen çiftin yakınları ise nikah törenine katılmadılar. Nikah töreni sırasında sadece gelin, damat, iki şahit ve gazeteciler bulundu.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2004 Perşembe 00:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?