23
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

Alman ailelerden depremzedele yardım kampanyası

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, Türk halkını ve tüm sivil toplum kuruluşlarını, Güney Asya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketine uğrayanlara yardım etmeye çağırması üzerine Alanya’da yaşayan Almanlar, yardım balosu düzenledi. Düzenlenen maskeli baloda kavanoz içinde para toplandı, tombala çekilişi yapıldı.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Endonezya’nın Sumatra Adası açıklarında meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide hayatını kaybedenler için Türk halkını ve tüm sivil toplum kuruluşlarını yardım etmeye çağırmıştı. Bunun üzerine Alanya’da bulunan Coco Beach adlı restoran-barın sahibi Alman Willy Fillbach ve eşi Coni, yardım balosu düzenledi. Maskeli balo öncesinde kısa bir açıklama yapan Willy Fillbach, "Güney Asya’da meydana gelen felaketin ardından Türk Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’de yaşayanlara yardım edin çağrısında bulundu. Bizde burada yaşıyorsak bu çağrıya uymalıyız. Bu nedenle yardım balosu düzenledik. Balodan ve tombala çekilişinden elde edilen gelir Ziraat Bankası’nda açılan hesap numarasına yatırılacak" dedi.
Willy Fillbach’nin konuşmasının ardından kavanozla para toplandı. 3 gün sürecek yardım kampanyasında, ilk günün sonunda 800 milyon lira ve tombala çekilişinden 400 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 200 milyon lira toplandı. Baloda hem eğlenen hem de yardım toplayan Almanlar, gecenin sonunda en güzel kıyafet yarışması yaptı.
AlanyİHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 13:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?