23
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

Alman turistten insanlık dersi

Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde, zehirlenen ve yürümekte güçlük çeken Boxer cinsi bir köpeğe Alman uyruklu kadın sahip çıktı. Hayvansever Alman'ın, evinde de kedi ve köpeklerin birlikte yaşadığı öğrenildi.

Mahmutlar'da yolda bularak veterinere getirdiği köpeğin zehirlendiğini öğrenen Alman uyruklu Karin Klim, yürümekte zorluk çeken hayvana sahip çıktı. Serum bağlanan ve saatlerce acı içinde inleyen Boxer cinsi köpek, veteriner tarafından kontrol altına alınarak eski sağlığına kavuştu. Sokak hayvanlarına kucak açan Klim, bakımını üstlendiği köpeğe de "Balu" adını taktı. Zehirlenme nedeniyle 2 gündür güçlükle yürüyen Balu'nun, çok yakında tamamen iyileşeceği belirtildi.

Bu arada Alman Klim'in evinde de çok sayıda kedi ve köpeğin birlikte yaşadığı öğrenildi. Klim'in evinde Balu'yla birlikte sokaktan topladığı 15 köpek ve 4 kedi daha bulunuyor. Evde köpeklerle kedilerin birarada arkadaşça yaşadığı gözlenirken, Klim, "Kötü hayvan yok, kötü insan var. Eğer siz iyi olursanız onlar da iyi oluyor. Benim evimdeki kedi ve köpekler gördüğünüz gibi burada kardeş kardeş yaşıyorlar" diye konuştu.

Öte yandan Cumhuriyet Mahallesi esnafından Efkan Özkan da, duvar dibinde bulduğu sarı renkteki maddeyi zehir olabileceği düşüncesiyle veteriner Osman İncekara'ya götürdüğünü söyledi. Özkan, "Beldede baş gösteren zehirlenme vakalarından sonra Mahmutlar halkı büyük duyarlılık göstermeye başladı. Bu nedenle bulduğum maddenin zehir olabileceğini düşünerek veterinere getirdim" şeklinde konuştu. İncekara tarafından incelenen maddenin ise kükürt olduğu ve hayvan ve insan sağlığına zararlı olmadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?